Jalapeno turşusu kansere iyi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Jalapeno turşusu kansere iyi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 12:42

ABD Cedars Sinai Medical Center Hastanesinin fareler üzerinde yaptığı araştırmaya göre; haftada 3 kez “JALAPENO”, yenildiğinde biberin içinde bulunan capcaicin maddesi prostat kanseri hücrelerini hızlı bir şekilde yok ediyor. Düzenli olarak yenildiğinde prostat kanserine yol açan hücrelerin %80 oranında azaldığı görülüyor.

Haberin Devamı

The Prostate Cancer Charity’nin araştırma başkanı Dr. Chris Hiyley; prostat kanseri olan bireylere biber tüketimlerini arttırmalarını tavsiye ediyor.

Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan “JALAPENO” Türkiye’de Fersan tarafından üretiliyor. Et yemekleri, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de yeniyor. Dilimli ve bütün olarak servis edilmeye hazır JALAPENO”lar, 370 ml ve 720 ml’lik cam kavanozların yanı sıra 2.750 gramlık poşetlerde de satışa sunuluyor. “JALAPENO”lar büyük marketlerin yanı sıra küçük bakkal ve şarküterilerde de bulunabiliyor.

FERSAN, Meksika’nın dünyaca ünlü acı biberi “Jalapeno”yu Türkiye’nin damak zevkine göre üretti. “Jalapeno”nun tohumları Anayurdu Meksika’dan getirerek İzmir’de üretiliyor

Haberin Devamı

Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan “Jalapeno”, et yemeği, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de yeniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!