Garih cinayetinde ikinci zanlı ÅŸüphesi

Güncelleme Tarihi:

Garih cinayetinde ikinci zanlı şüphesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2001 11:13

İşadamı Üzeyir Garih cinayeti sanığı Yener Yermez`in, idam cezası istemiyle yargılandığı davanın bugünki duruşmasında açıklanan adli tıp raporu akıllara cinayette ikinci bir zanlı olabileceği şüphesini getirdi. Kesici alet yaralarının tek yüzü keskin bıçakla açıldığı bildirilen raporda, Garih`in sağ kulağındaki yaraya ise ne tür bir kesici aletin neden olduğunun anlaşılamadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Raporda, "kuruma gönderilen 5 bıçağın, Garih`in sağ kulağındaki yara dışındakiler hariç, diğer yaraların açılmasında kullanılıp kullanılmadığına ilişkin kesin bir kanı oluşmadığı" belirtildi.

Aynı raporda, kesici ya da delici aletle açıldığı; derinliği, açısı ve fiziki özelliğinin incelenmesi sonucu belirlenen bu yaraların, 5 bıçaktan herhangi biri, hepsi ya da buna benzer bir başka bıçakla işlenmiş olabileceği belirtildi.

GARÄ°H'Ä°N OÄžLU DURUÅžMAYA GELMEDÄ°

Tutuklu sanık Yermez`in katıldığı duruşmada, İşadamı Üzeyir Garih`in ailesinin avukatı Taner Çöğenli hazır bulundu.  Mahkeme Başkanı, avukat Çöğenli`ye, "Müdahil İzzet Garih`in duruşmaya gelip gelmeyeceğini" sordu. Çöğenli, müvekkilinin psikolojik durumu nedeniyle gelemediğini belirterek, diyeceklerine ilişkin yazılı dilekçe verdiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı, İzzet Garih`in, ``Babam Üzeyir Garih`i öldüren Yener Yermez`den davacıyım. Mahkemenizde psikolojik durumum nedeniyle bulunamadım. Dilekçemi kabul etmenizi rica ederim`` yazılı dilekçesini okudu.    Mahkeme, İzzet Garih`in yazılı ifadesini kabul ederek, huzurda dinlenmesinden vazgeçti.

TANIK YILDIZ: KONUŞKAN'I GÖRMEDİM

Tanık olarak dinlenilen otoparkçı Ayhan Yıldız, cinayete ilişkin bilgisinin olmadığını, sanığa olay günü Eyüp`te rastladığını, Pınar Konuşkan`ı ise görmediğini  söyledi.

Yıldız sadece, olay günü, daha önceden de birkaç kez gördüğü Yermez`e, saat 11.00 sıralarında, Eyüp`teki kurban kesim yerinin yanındaki parkta rastladığını anlattı.

Yermez ile birkaç kez beraber gördüğü Pınar Konuşkan`a olay günü rastlamadığını belirten Yıldız, ancak Pınar`ın arkadaşı Nurdan Nazlı adlı kadını, saat 15.30 sıralarında, Garih`in otomobilinin yanında gördüğünü söyledi. Yıldız ifadesinde, Yermez ile bazı asker arkadaşlarının zaman zaman mezarlığa gelip bir ağacın altında kendilerini kestiklerini, hatta Yermez`in bir defasında, 'rapor alabilmek için kendi kolunu kırmaya çalıştığını' gördüğünü kaydetti.

YERMEZ'DEN TANIĞA: ÇOK MU CESARETLİSİN

Sanık Yermez, tanık ifadesi üzerine, 'Yalan söylüyor' şeklinde tepki göstererek, Yıldız`ın sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.  Bunun üzerine, Ayhan Yıldız, başka otoparkçıların da bu bilgileri teyit edebileceklerini, ancak korktukları için konuşmadıklarını söyledi. Yermez de otoparkçıya, 'Sen çok mu cesaretlisin?' diye sordu.  Sanık Yener Yermez ayrıca, Pınar Konuşkan`ı tanımadığını ve hiçbir ilgisi olmadığını savundu.  

CEZA EHLÄ°YETÄ° RAPORU GELMEDÄ°
   Â
Öte yandan, Yermez`in askeri savcılıkça 4 gün önce Adli Tıp Kurumu`na ceza ehliyetinin belirlenmesi amacıyla gönderildiÄŸi, ancak henüz raporun mahkemeye gönderilmediÄŸi anlaşıldı.     Mahkeme, adres deÄŸiÅŸikliÄŸi nedeniyle duruÅŸma davetiyesi kendisine ulaÅŸtırılamayan tanık Pınar KonuÅŸkan`ın, bir sonraki celse dinlenmek üzere yeni adresinden çaÄŸrılmasına karar verip duruÅŸmayı erteledi.Â

Hasdal Askeri Cezaevi`nde tutuklu bulunan Yermez hakkında, Eyüp Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz tarafından hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, sanığın, TCK`nın 450. maddesinin 7. ve 9. fıkraları ile 497. maddesi uyarınca, 'bir suçu hazırlamak, kolaylaştırmak, gizlemek veya delil ve emarelerini ortadan kaldırmak amacıyla adam öldürmek' suçundan idam, 'gasp' suçundan da 20 yıldan az olmamak üzere, ağır hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!