16'lık Polat'lar

Güncelleme Tarihi:

16lık Polatlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 14:27

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde, iki çocuğun karıştığı iki ayrı ‘kabadayılık’ tartışması, iki cinayetle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Yaşlı bir kadının öldürülmesi suçundan tutuklu bulunduğu cezavinden 4 ay önce tahliye edilen 16 yaşındaki G.E., bu kez tartıştığı 17 yaşındaki İlkay Demir'i kalbine bir el ateş ederek öldürdü. Kadıköy Beldesi'nde ise 17 yaşındaki O.K., 27 yaşındaki Murat Öz'ü pompalı tüfekle öldürdü.

16lık Polatlar
Cezaevinden 4 ay önce tahliye olan 16 yaşındaki G.E (soldan ikinci) kabadayılık tartışması yaptığı 17 yaşındaki İlkay Demir'i öldürdü.

Hekimzade Mahallesi Eskibayramyeri Meydanı'ndaki kahvehaneye dün gece saat 22.30 sıralarında gelen 17 yaşındaki İlkay Demir, cinayet suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden 4 ay önce tahliye edilen G.E.'yi dışarıya çağırdı.

Haberin Devamı

İddiaya göre kahvehaneden çıktıktan sonra Demir'le konuşarak yürümeye başlayan G.E., Halk Eğitimi Merkezi önünde Demir'in arkadaşlarının ellerinde sopalarla beklediğini gördü. Bunun üzerine belindeki ruhsatsız tabancayı çeken G.E., Demir'in kalbine bir el ateş etti. İlkay Demir, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Demir'in, arkadaşlarına kabadayılık yaptığı gerekçesiyle G.E.'yi dövmek üzere kahvehaneden çağırdığı ileri sürüldü. Olaydan sonra kaçan zanlı G.E. polis tarafından yakalandı. Demir'in cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili polis ve Savcılık soruşturması sürüyor.

G.E. ve kardeşi 15 yaşındaki S.E., 30 Kasım 2004 tarihinde de, Edremit’in Darsofa Mahallesi'nde bahçeye kaçan toplarını kesen 80 yaşındaki Rasime Kara'yı boğazını keserek öldürdükleri gerekçesiyle tutuklanmıştı. Balıkesir Cezaevi'nde yatan G.E.'nin 4 ay önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

İKİNCİ CİNAYET

İkinci cinayet ise Edremit'in Kadıköy Beldesi Fatih Mahallesi'ndeki kahvehanede işlendi.

Beldede oturan 17 yaşındaki O.K., geçen yıl babasıyla kavga ettiği için husumet beslediği 27 yaşındaki Murat Öz'ü, Çınaraltı Kahvehanesi'nde oyun oynarken görünce, evden aldığı pompalı tüfekle kahvehaneye geri döndü. O.K., kahvehanenin camından doğrulttuğu tüfekle, Murat Öz'ü hedef alarak tek el ateş etti. Öz, olay yerinde yaşamını yitirdi, Zanlı O.K. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

O.K.'nın verdiği ifadede, “Murat daha önce babamla kavga etti. Bizim otomobilimizi kurşunlamak istedi. Ben de onuruma yediremedim, vurdum” dediği öğrenildi. Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!