Çanakkale şehitleri Budapeşte'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale şehitleri Budapeştede anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2006 16:30

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Türk şehitlerini anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Budapeşte'nin 10. bölgesinde bulunan Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği'ndeki askeri törene, Büyükelçi Umur Apaydın, Askeri Ataşe Kurmay Albay Gültekin Çolak, Macaristan Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Janos Tömböl, Macaristan Savunma Bakanlığı temsilcileri, emekli Genelkurmay Başkanı ve Macaristan'ın eski Ankara Büyükelçisi Korgeneral Ferenc Vegh, Budapeşte'de görev yapan yabancı askeri ataşeler, Türk işadamları ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir grup katıldı.

Saygı duruşu ve Macar askeri bandosunun İstiklal Marşı ile Macar Milli Marşı'nı çalmasından sonra askeri Ataşe Kurmay Albay Çolak, şehitlikle ilgili bir konuşma yaptı. Daha sonra şehitliğe çelenkler bırakıldı.

18 Mart'ın Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü olduğunu hatırlatan askeri Ataşe Çolak, “Budapeşte'de Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği'nde yatan 480 askerimizi biz de düzenlediğimiz törenle andık. Bu törenin şehitliğimize layık bir şekilde yapılması için bizlerden yardımlarını esirgemeyen dost Macaristan Savunma Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederim. Şehitlerimize sahip çıkmak, onları unutmamak bizim için çok önemli. Ruhları şad olsun” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!