Erzincan'da askeri helikopter düştü, 5 şehit

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda askeri helikopter düştü, 5 şehit
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2006 17:12

Erzincan'ın Sansa Deresi mevkiinde yüksek gerilim hattına çarpan askeri helikopter düştü. 1 kişinin yaralı kurtulduğu helikopterde 5 kişi şehit oldu.

Haberin Devamı

Erzurum- Erzincan karayolu üzerinde bulunan ve bir dönem PKK'nın üstlendiği Sansa Deresi mevkiindeki kaza saat 16.30 sıralarında meydana geldi. 3'üncü Ordu Komutanlığı'ndan havalanan ve içinde 6 kişinin bulunduğu askeri helikopter, Erzincan'a 55 kilometre uzaklıktaki Sansa Deresi Mevkiinde dağlık bölgede yüksek gerilim hattına çarptı. Hızla irtifa kaybeden helikopter yere çakıldı ve yanmaya başladı. Helikopterin düştüğünü gören köylülerin güvenlik güçlerine haber vermesi üzerine bölgeye arama kurtarma ekipleri sevkedildi.

Erzincan yakınlarındaki Sansa Deresi'nde bu akşam saatlerinde düşen helikopter, Erzurum'dan Erzincan'a giden askeri denetleme heyetini taşıyordu. Kazada helikopterde bulunan 6 kişiden albay, yarbay, yüzbaşı ve teğmen rütbelerinde 4 askeri personel şehit düşerken, üsteğmen ve astsubay yaralı kurtuldu.

Haberin Devamı

Erzincan yakınlarında Sansa Deresi'nde düşen helikopterden yaralı kurtulan 2 askerden teknisyen Astsubay Üstçavuş Fatih Ayhan, tedavi gördüğü Enzincan Devlet hastanesi'nde saat 19.30'da yaşamını yitirdi. Helikopter kazasında şehit sayısı 5'e yükseldi.

Düşün helekopterde bulunanlardan hayatta kalan tek kişi olan Üsteğmen Cemal Kamacı da ambulans uçakla Ankara'ya götürülerek tedavisine GATA'da devam edilecek.

TBMM BAŞKANI ARINÇ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Erzincan-Erzurum karayolunda düşen helikopterde 4 subay ve 1 astsubayın şehit olması ve bir subayın yaralanması dolayısıyla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e başsağlığı mesajı gönderdi.

TBMM Başkanı Arınç'ın mesajı şöyle:

“Erzincan-Erzurum karayolunun 55. kilometresinde görevleri başında yüksek gerilim hattına çarparak düşen helikopterde canlarını kaybeden 5 şehit ile yaralı subayımızın haberini üzüntüyle almış bulunmaktayım.

Ülkemizin toprak bütünlüğünü koruma yolunda, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna şehit düşen subaylarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı, yaralımıza da acil şifa dileklerimi iletiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!