Dora’nın valizinde Maraş ve Magosa var

Güncelleme Tarihi:

Dora’nın valizinde Maraş ve Magosa var
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2006 00:00

Bugün Salzburg’da Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ilk görüşmesini yapacak olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani’nin "Maraş’ı Rumlara iade edin, Magosa Limanı AB kontrolünde ortak kullanılsın, Rumlar da KKTC’nin doğrudan ticareti üzerindeki vetoyu kaldırsın" önerisinde bulunması bekleniyor.

Yunan basınında yer alan "Ya Magosa, ya veto" tarzı başlıklı haberlere göre, Atina ve Rum Yönetimi tüm çabalarını Türkiye’nin Maraş ve Magosa limanı konularında Avusturya’nın dönem başkanlığı sırasında taviz vermesinde yoğunlaştıracak.

Öte yandan AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, dün Bakoyani ile Atina’da yaptığı görüşmenin ardından bir gazetecinin "Türkiye yükümlülüklerine uymazsa ne olur?" şeklindeki sorusuna da "Kötü gelişmelerden kaçınmak için Türkiye’nin elinde bütün imkanlar mevcut. Türkiye bir yandan reformlarını hızlandırırken diğer yandan da hem günlük hayatta hukuk devleti olmak, hem de Ankara protokolü ve dolayısıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’ne olan yükümlülüklerini yerine getirerek kötü gelişmelerden kaçınabilir" cevabını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!