İlçeyi ayağa kaldıran iddia

Güncelleme Tarihi:

İlçeyi ayağa kaldıran iddia
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 18:03

Ordu’nun Akkuş İlçesi İmam Hatip Lisesi Müdürü Aydın Gümüş'ün, kız öğrencisi Ö.K. ile aşk hayatı yaşadığı iddiası ilçeyi ayağa kaldırdı.

Ordu’nun Akkuş İlçesi’ndeki 100 öğrencinin eğitim gördüğü İmam Hatip Lisesi’nin 5 çocuklu, 40 yaşındaki müdürü Aydın Gümüş, iddiaya göre 21 yaşındaki son sınıf öğrencisi Ö.K. ile 2 yıl önce arkadaşlık kurdu. Yöre sakinlerinin iddiasına göre müdür ile öğrencisi arasındaki ilişki, köylerine giderken başladı. Akkuş ilçesi’nin Damyeri Köyünden olan genç kız ile Tuzaklı Köyü’nden olan müdür Aydın Gümüş, hafta sonları köylerine aynı minübüsle giderken aralarında yakınlaşma başladı. Bu arkadaşlık daha sonra aşka dönüştü.

Genç kızın ailesinin geçen cuma günü durumu öğrenmesi üzerine konu ilçede büyük yankı yarattı. Ailesi tarafından hemen en yakın tıp merkezi olan Ünye Devlet Hastanesi’ne götürülen Ö.K.’nın bakire çıkmaması üzerine olay savcılığa intikal ettirildi. Genç kızın ailesi müdür Gümüş hakkında şikayetçi olunca, konu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirildi. Bunun üzerine yapılan inceleme sonucunda, okul müdürü Aydın Gümüş dün açığa alındı.

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, “Konu bize intikal edince hemen kendisini açığa aldık. Bundan sonrası savcılığın işi. Başka birşey söylemek istemiyorum” dedi. ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kocakoç da, “Olayı biz geçen cuma günü öğrendik. Müdür hakkında inceleme başlattık. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talimatı ile kendisini görevden uzaklaştırdık. Kanuni süreç başladı. Bundan fazla birşey konuşmanın anlamı yok” diye konuştu.

KIZ DOĞRULADI, MÜDÜR YALANLADI

1998 yılından beri İmam Hatip Lisesi’nde müdür olarak görev yapan Aydın Gümüş’ün aşk skandalının ortaya çıkması üzerine 3 katlı okul içerisindeki yurtta kalan 10 kız öğrenci, ilçe merkezindeki milli eğitime bağlı başka yurtlara dağıtıldı. Bu aşk olayının duyulmasının ardından Ö.K. ailesi tarafından İstanbul’daki akrabalarının yanına gönderildi.

Müdür Aydın Gümüş ise ortadan kayboldu. Ünye Cumhuriyet Savcılığında ifade veren Ö.K. müdür ile aralarındaki ilişkiyi doğrulayıp, “Biz 2 yıldır arkadaşlık yapıyoruz. Aramızda cinsel ilişki de oldu. Ancak kendisinden şikayetçi değilim” dedi. Müdür Aydın Gümüş de ifadesinde, genç kızın psikolojik sorunları olduğunu öne sürerek, “Aramızda aşk ilişkisi yoktur. Onun psikolojik sorunları var. Ben kendisine yardımcı oldum. Neden böyle iddiaları çıkardı bilmiyorum” dedi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!