Eto'o'ya destek için maçlar 5 dakika geç başlasın teklifi

Güncelleme Tarihi:

Etooya destek için maçlar 5 dakika geç başlasın teklifi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 12:53

İspanya'nın FC Barcelona takımında oynayan Kamerunlu Samuel Etoo'nun Real Zaragoza maçında ırkçı tezahürat yüzünden sahayı terk etmek istemesi, ırkçılık tartışmalarını gündeme taşırken, La Liga'da bu hafta sonu yapılacak maçların 5 dakika geç başlatılması önerisi geldi.

Irkçılığa karşı İspanya Komisyonu (CECRA), İspanyol Futbolcular Derneği'ne yaptığı başvuruda futbolcu Etoo'ya destek verilmesi için 26. hafta maçlarının 5'er dakika geç başlatılması önerisinde bulundu. CECRA Genel Sekreteri Carlos Ferreyra Nunez, “Artık stadyumlarda ırkçılığa karşı filmler göstermek ve pankartlar açmak yeterli olmuyor. Irkçılık, gerçek bir profesyonel risk haline geldi” dedi.

Benzer olayın geçtiğimiz haftalarda İtalyan liginde meydana geldiğini ve maçların 5 dakika geç başlatıldığını hatırlatan Nunez, İspanya'da da 1. ve 2. lig maçlarının bu hafta sonu 5'er dakika geç başlatılması gerektiğini savundu.
Öte yandan, Etoo'nun sahayı terk etmekle tehdit ettiği hareket, başta Barça'daki takım arkadaşları olmak üzere İspanya liginde oynayan tüm futbolcular tarafından desteklendi. Real Madrid'de oynayan Brezilyalı Ronaldo, “Etoo'nun yanındayım. Irkçılığa karşı savaşan herkes beni yanında bulur. Stadyuma sadece hakaret etmek için gelen bu aptal ve salak insanları durdurmak gerekir” derken, Real Zaragoza'da forma giyen diğer Brezilyalı Ewerthon, “Sonunda hiçbir siyahi oyuncu İspanya'ya gelmek istemeyecek. Almanya'da bana hakaret edilmiyordu, ama burada ediliyor. Federasyon bir şeyler yapmak zorunda. Eğer Etoo gitseydi ben de gitmek zorunda kalırdım” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!