All Star maçını Doğu kazandı: 122-120

Güncelleme Tarihi:

All Star maçını Doğu kazandı: 122-120
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 12:03

NBA'de bu yıl 55'incisi oynanan “All Star” maçını Doğu Karması, Batı Karması önünde 122-120 kazandı. İlk devreyi 70-53 önde tamamlayan Batı Karması, maçın “En Değerli Oyuncu”su (MVP) seçilen LeBron James'i durduramadı.

Haberin Devamı

BAŞA BAŞ BİR OYUN

Başa baş geçen ve 28-28 berabere biten ilk periyottan sonra, Dirk Nowitzki'nin üst üste kaydettiği 7 sayıyla aradaki farkı bir anda açan Batı Karması, pota altında Yao Ming'in etkili oyunuyla skoru 41-33 yaptı. Bu dakikadan sonra 8-0'lık seri yakalayan Doğu Karması, skoru 41-41 eşitlese de rakip takımın 13-0'lık serisine engel olamadı ve bir anda 60-45 geriye düştü.

BATI HIZLI BAŞLADI DOĞU BİTİRDİ

İlk devreyi 70-53 önde tamamlayan Batı Karması, 3. periyotta Tracy McGrady'nin hücumlarıyla 74-53'lük skoru yakaladı ve farkı açmaya devam etti. Bu dakikalardan sonra LeBron James, Dwyane Wade ve Allen Iverson ile atağa geçen Doğu Karması, sayı farkını yavaş yavaş kapamaya başladı. Batı Karması, Doğu'nun, periyodun son 5 dakikasına 94-83 önde girmesiyle bocalasa da bu bölümü 97-95 önde bitirmeyi başardı.

Haberin Devamı

Son periyodun ilk dakikalarında, Chauncey Billups ile Richard Hamilton'ın sayıları dikkati çekti. Doğu Karması'nda forma giyen Detroit Pistonslı oyuncular, Rasheed Wallace'ın da katkılarıyla bir anda takımlarını 105-101'lik üstünlüğe taşıdılar. Batı Karması'nın adeta tutulduğu bu periyotta, rakibinin bu durumunu iyi değerlendiren Doğu Karması, 117-107 ile farkı 10 sayıya kadar çıkardı. 9-2'lik seriyle sayı farkını 3'e indirmeyi başaran Batı Karması, büyük çekişmeye sahne olan son dakikalarda, tüm çabalarına rağmen rakibini engelleyemedi ve sahadan 122-120 yenik ayrıldı.
  
KARŞILAŞMANIN “EN”LERİ

  
Doğu Karması'nda, 29 sayı ve 6 ribaundla galibiyete en büyük katkıyı sağlayan LeBron James, maçın “En Değerli Oyuncu”su (MVP) seçildi.

Cleveland Cavaliers'da forma giyen ve kariyerinin 2. “All Star” maçına çıkan 21 yaşındaki oyuncu, böylece lig tarihinin en genç MVP'si oldu. Bu unvanın kendisi için çok şey ifade ettiğini belirten James, ”Sıkı çalışmalarımın karşılığını aldım. Yeteneklerimi sergiledim ve biz bir zafer daha kazandık” dedi.

Doğu Karması'nda, Dwyane Wade 20 sayı ve 4 ribaunt, Shaquille O'Neil 17 sayı, 9 ribaunt ve 4 asist, Chauncey Billups da 15 sayı ve 7 asistle galibiyete katkıda bulundular.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın en skorer ismi, 36 sayıyla Tracy McGrady oldu. McGrady, tüm çabalarına rağmen yenilgiye engel olamadı. 15 sayı ve 10 ribaundla “double-double” yapan Tim Duncan, McGrady'den sonra en çok sayı üreten isim oldu.

Kariyerinde ilk kez All Star olan ve sakatlığına rağmen sahada yer alan İspanyol Pau Gasol, sayı atamadı, ancak 12 ribaundla pota altından takımına destek verdi.
  
KARİYERİNDE İLK KEZ 'ALL STAR' OLANLAR...
  
Bu yıl 55'incisi yapılan “All Star”da, 4 oyuncu kariyerinde ilk kez bu büyük organizasyonda forma giydi. Doğu Karması'nda Gilbert Arenas, Chauncey Billups ve Richard Hamilton, Batı Karması'nda da Pau Gasol, ilk defa “All Star”da yer aldılar.
  
O'NEAL 13. KEZ 'ALL-STAR'
  
Lig tarihinin en önemli yıldızlarından Miami Heatli Shaquille O'Neal, üst üste 13. kez “All-Star” maçına çıktı. O'Neil, 14 kez ”All Star” formasını giyen Jerry West ve Karl Malone'dan sonra bu formayı üst üste en çok giyen 3. isim oldu.

Haberin Devamı

Houston Rockets'tan Yao Ming, lig oyuncuları arasında en çok oyu alarak All-Star'a seçildi ve üst üste 2. defa “All Star” maçına çıktı.  Detroit Pistons, 4 isim ile “All Star”a en çok oyuncu veren takım oldu.
  
DOĞU KARMASI, ÜST ÜSTE 2. KEZ GALİP
  
Ligde, geçen yıl yapılan “All Star” maçını 125-111 alarak 3 yıllık yenilgi serisine son veren Doğu Karması, üst üste 2. kez sahadan zaferle ayrıldı.  Geçen yıl en değerli oyuncu (MVP) ödülünü Allen Iverson almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!