1 milyon dolarlık fidye oyunu

Güncelleme Tarihi:

1 milyon dolarlık fidye oyunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2001 01:54

İflasın eşiğine gelen tavukçu, adamlarına, arkadaşıyla birlikte kendisini kaçırttı. Arkadaşının ailesinden 1 milyon dolar fidye isteyen tavukçu ile adamları yakalandı.

Tavukçuluk yaparken iflasın eşiğine gelen Ali Macit, yaklaşık 150 milyar lira borcunu ödeyebilmek için şeytani bir plan yaptı. Yaptığı plan çerçevesinde çocukluk arkadaşı Emre Özak'ı arayarak kendisiyle Karaköy'de buluşmak istedi. Macit, burada kendilerini kaçırmaları için talimat verdiği adamları tarafından Özak ile birlikte kaçırıldı. Kendilerini polis olarak tanıtan şahıslar tarafından kelepçelenen ve başına bir kar maskesi geçirilerek Silivri'deki Ali Macit'in villasına götürülen Emre Özak için ailesinden 1 milyon dolar fidye istendi.

Gerçeği öğrendi, şok geçirdi

Özak'ın ailesinin durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri fidyecilerle randevulaştı. Parayı almak için Küçükbakkalköy'de belirlenen adrese gelen Ali Macit, kardeşi Ferhat Macit, Cesim Gelturan ile 17 yaşındaki B.V. kıskıvrak yakalandı. Bu arada Silivri'deki villaya baskın yapan polis yedek parçacı Emre Özak'ı da kurtardı. Kendisini arkadaşının kaçırdığını öğrendiğinde şok geçiren oto yedek parçacı Emre Özak, ‘‘İkimizi birlikte kaçırmışlardı. Başımıza kar maskeleri geçirdikleri için dışarıyı görmüyordum. Ancak gözlerimi açtıklarında Macit'i yoktu. Onu başka bir odaya koyduklarını düşündüm’’ dedi.

Cezaevinden afla kurtulmuş

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde suçunu itiraf eden Ali Macit ‘‘Kimseye bir zarar vermeyecektim. Biraz para alıp borçlarımı ödeyecektim’’ dedi. Yetkililerce gözaltına alınan Ali Macit, kardeşi Ferhat Macit, Zeytinburnu'nda bir cinayet işleyerek hapse giren, daha sonra aftan faydalanarak serbest kalan Cesim Gelturan ile 17 yaşındaki B.V'nin sorgularının sürdüğünü, halen firarda olan Cengiz Burcu ile Metin adlı şahsın yakalanmaları için operasyonların devam ettiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!