Çiftçi özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 11:50

Başbakan'ı protesto eden Mersinli çiftçi Kemal Öncel, özür diledi: Üslubum yanlıştı. Ellerinden öpüyorum.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın haftasonu Mersin'de yaptığı gezide, protesto gösterisinde bulunan Çiftçi Mustafa Kemal Öncel, üslubunun yanlış olduğunu belirterek, “Bu düşünceyle sayın başbakanımızın ellerinden öpüyor, O'nun benim bir büyüğüm olduğunu söylüyorum” dedi.

Öncel, düzenlediği basın toplantısında, bir çiftçi olarak, Başbakan'a çiftçilerin sorunlarını iletmek için eylem yaptığını, gelişmelerin bu boyuta ulaşacağını hiç düşünmediğini söyledi. Bu olayla ilgili oda başkanları ve siyasi parti genel başkanlarının konuşmaya hakkı olmadığını ifade eden Öncel, “Bunlar dün neredeydiler, neden sorunu dinleyip de çözüm üretmediler? Benim üzerimden siyasi rant elde etmelerine izin vermeyeceğim” diye konuştu Öncel, şöyle devam etti:

“Sayın Başbakanıma yaptığım konuşmada üslubumun yanlış olduğunu düşünüyorum. Kendisinin de hakkını teslim etmek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla sayın Başbakanımız bu şekildeki bir tenkiti hak etmiyor. Israrla tenkidi hak etmiyor. Bu mücadelemde hiçbir siyasi partinin gölgesinde olmadım. Şerefimle ayaktayım. Görüşlerimi tam bağımsız şekilde kamuoyuna arz ediyorum.”

Başbakan Erdoğan'ın çiftçiye verdiği desteğin tarafından bilinmemesinin gelişmelerin başlangıcı olduğunu düşündüğünü vurgulayan Öncel, “Benim oradaki üslubumun da hatalı olduğunu düşünerek Sayın Başbakanımızın ellerinden öpüyor, O'nun benim bir büyüğüm olduğunu söylüyorum” dedi.  Öncel, “Özür mü diliyorsunuz?” şeklindeki soruya ise şöyle karşılık verdi:

“Ben de hata yapmadım, Başbakan da hata yapmadı. Sadece Başbakanımın sinirli ortamda olduğunu düşünüyorum. Çok yoğun çalışmaların etkisi altında, benim de üslubum onu tahrik ettiğini düşünüyorum. Siyasi partilerin bu şekilde Başbakan'ı tenkit etmelerine gönlüm razı olmadı. Düne kadar bu siyasi partiler ne için siyaset yapıyordu? 7 eyleme imza atarken, (Bu ne yapmaya çalışıyor?) demediler. Neden beni dinlemeyen, dün benim yanımda yer almayan, halkın dertlerine çare olmayan siyasi parti liderlerinin zerre kadar konuşmaya hakkı yoktur, beni kullanmalarına gerek yoktur. Onların böyle konuşmalarına izin vermeyeceğim, onların beni kullanmalarına izin vermeyeceğim. Halkın sorunlarını çözüm noktasında bir şey üretmezken, bugün beni kullanarak, siyasi rant elde etmeye çalışmasınlar. Ancak, başbakanımdan özür dilemem gerekiyorsa dilerim, o benim yaşça büyüğüm, sonuçta ülkemin başbakanıdır. Sayın başbakanın bu kadar incitilmemesi gerekirdi diye düşünüyorum. Ayrıca bu açıklamayı hiçbir siyasi düşüncenin etkisi altında kalmadan yapıyorum. Hakkımı ararım, ama Başbakan'ı üzdüğüm için üzgünüm.”

Öncel, “Eylem yaptığınız için pişman mısınız?” şeklindeki soruya ise, “İyi ki yapmışım, ama ben Sayın Başbakanımın narenciye ve çiftçiye müjdeli haber vermek için Mersin'e geldiğini bilseydim, bu hareketimi bu eylemi yapmazdım” karşılığını verdi.

Öncel, Başbakan Erdoğan'ın bazı gazetelerde yer alan “O an boş bulundum” ifadesinin hatırlatılması üzerine de, “Ben Başbakan'ın bu sözlerinden haz duymam, O bizim büyüğümüzdür, devlet büyüğümüzdür, ben O'nun ellerinden öperim, hepimizin başbakanıdır. Tayyip Bey'e saygı duyuyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!