Villada seri cinayet; 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Villada seri cinayet; 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2001 02:02

İzmir'de 2 yıl önce işyerini basıp iki kişiyi 5 saat rehin alan işadamı Mustafa Burhan villasında öldürüldü. Burhan'ın koruması ile hizmetçisi de olayda can verdi.

İzmir'in Urla ilçesinde dün saat 13.00 sıralarında işadamı Mustafa Burhan'ın deniz kenarındaki tripleks villasından silah sesleri gelmesi üzerine komşuları polise haber verdi. Villaya giden polis, 44 yaşındaki Mustafa Burhan ve 28 yaşındaki hizmetçisi Nurşen Yurt'un cesetlerini evin 2'inci kat salonunda, 26 yaşındaki koruma Cavit Ayten'in cesedini de 3'üncü katta buldu. Burhan başından ve göğsünden, hizmetçi ve koruma ise başlarından kurşunlanmıştı.

EVDE BOYACI VARDI

Yapılan araştırmada olay sırasında, villada Nuri Tüfekçi ve Mustafa Doğuran adlı boyacıların da bulunduğu belirlendi. Evden kaçan Tüfekçi ve Doğuran gözaltına alındı. Boyacılar ifadelerinde, ‘‘Mustafa Bey evinin boya işleri olduğunu söyleyerek bizi çağırmıştı. Sabah 09.30 sıralarında geldik. Mustafa Bey'le bir odada çay içiyorduk. Öğlene doğru köpeklerin havladığını duyduk. Mustafa Bey gidip kapıyı açtı. Yukarı birisi çıktı. Ancak kim olduğunu görmedik. Kısa süre sonra 5 el silah sesi duyuldu. Mustafa bey bize ‘Kaçın canınızı kurtarın' diye bağırdı. İkinci katın penceresinden atlayıp kaçtık’’ dediler.

ZANLI YAKALANDI

Polis, çevrede şüpheli hareketlerle dikkati çeken emekli polis memuru Mehmet Narin’i yakalandı. Gözaltına alınan Narin'in ‘‘Ben eve girdiğimde silah Cavit'in elindeydi. Mustafa ve Nurşen'i öldürdü. Ben de silahı elinden alıp Cavit'i vurdum’’ dediği bildirildi. Silahın, öldürülen Mustafa Burhan'a ait olduğu belirlendi. Burhan'ın eski koruması olduğu ortaya çıkan Narin'e olay yerinde tatbikat yaptırıldı. İfade vermeyi reddeden, olayı soruşturmayı sürdüren savcıya da anlatmayan Narin, ‘‘Mahkemede konuşacağım’’ dedi. Polis, cinayetin alacak yüzünden işlendiği ihtimalinin güçlendiğini bildirdi. Soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

REHİN OLAYI NEYDİ

Finans kurumu sahibi olan Mustafa Burhan,alacağı olduğunu öne sürdüğü 2 kardeşten Poyraz Pusatçı'yı

7 Ekim 1999'da İzmir'in Çankaya semtindeki bürosunda rehin alıp, ayağından tabancayla yaralamıştı. Olayı görüntülemesi için çağırdığı yerel EGE TV muhabiri Yasemin Tüzemen'i de silah zoruyla saatlerce rehin tutmuştu. Tüzemen'e çekim yaptıran Burhan, Kanal D'de Defne Samyeli ile canlı telefon bağlantısı yapmış, 5 saat 15 dakika sonra teslim olmuştu. İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Burhan'ın 18 yıl hapsi istenmişti. Yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Burhan hakkındaki dava sürüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!