İmamdan ‘üflerim şişer kalırsın’ tehditi

Güncelleme Tarihi:

İmamdan ‘üflerim şişer kalırsın’ tehditi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2006 14:47

Bolu’da, cami ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle Siteler Camii’ni yaptıran Bolu Kültür ve Yatırım Vakfı üyelerinden Ali Öztürk'e, “Sen hiç hoca dayağı yedin mi? Seni bir okur üflerim, ne işeyebilirsin, ne büyük abdestini yapabilirsin, şişer kalırsın” diye tehdit ettiği iddia edilen İmam Ömer Dindar hakkında soruşturma başlatıldı.

İddiaları kabul etmeyen ve görev yeri değiştirilen İmam Dindar, “Ben sadece hocalarla uğraşmayın. Uğraşırsanız pek iyi şeyler olmaz dedim” diye kendini savundu.

Bolu Kültür ve Yatırım Vakfı, 16 yıl önce başlattığı yardım kampanyalarıyla Karaçayır Mahallesi’ndeki Siteler Camii’ni yapımına başladı. 8 yıl önce ibadete açılan caminin imamı Ömer Dindar ile vakıf üyelerinin arası, caminin sosyal ihtiyaçları nedeniyle açıldı.

Vakıf üyelerinden Ali Öztürk, İmam Ömer Dindar’ın cemaati vakıf üyelerine karşı kışkırtmak ve kendisine, “Sen hiç hoca dayağı yedin mi? Seni bir okur üflerim, ne işeyebilirsin, ne büyük abdestini yapabilirsin, şişer kalırsın” diye tehdit ettiğini öne sürerek İl Müftülüğü’ne şikayet etti.

İmam Ömer Dindar’ı, caminin ihtiyaçlarını dilekçeyle vakfa bildirmesi için uyardıklarını, ancak bunu yapmadığını iddia eden Ali Öztürk, “Ömer Dindar, vakfımızın caminin ihtiyaçlarını karşılamadığını gerekçe göstererek, Ramazan'da camide yaptığı vaazda, halkı infiale ve isyana sürükleyecek konuşmalar yaptı, bizi hedef gösterdi. Ayrıca vakıf bürosuna gelerek şahsıma, ‘Bu yalakadır, sahtekardır’ deyip, tehditler savurdu. Ben de şikayetçi oldum” dedi.

İmam Ömer Dindar ise, tartışmanın cami duvarına asılan ‘Bolu Kültür ve Yatırım Vakfı’ tabelasından kaynaklandığını belirterek şunları söyledi:

“Müftümüz Ahmet Okutan, tabelanın oradan kaldırılmasını istedi. Ben de vakıf üyesi Ali Öztürk’e giderek, ‘Bu tabela buradan kalkacakmış, müftü efendinin emri’ dedim. Kendisi, ‘Hocalar, müftüler bize karışamaz. Biz bağımsızız. Hocalar müftüler bizim çalışmamıza ne karışıyor’ dedi.

Ben de ‘Efendi kış geldi, cemaat üşüyor. Hoca efendilerle uğraşma. Hocalarla uğraşanlar pek iyi olmuyor’ dedim. Peygamber efendimizden de bir misal vererek, ‘Bak Ebu Lehep suresi var. Malı canı kurudu, bir tanesi de işeyemedi, çatladı patladı’ dedim. Bu olayı kendisi onur meselesi yapmış ve şikayette bulunmuş.”

İmam Dindar, cemaatten 226 kişinin imza atarak kendisine destek verdiğini belirtti. Şikayet üzerine İmam Ömer Dindar hakkında Bolu Valiliği’nin onayıyla soruşturma başlatıldığını açıklayan Bolu Müftüsü Ahmet Okutan ise, “Soruşturma sonunda imamın görev yeri değiştirildi. Ancak Diyanet İşleri Genel Başkanlığı da konuyla ilgili soruşturma açacak. Bu soruşturmanın sonucuna göre hareket edilecek” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!