'Köylü'ye kurşun

Güncelleme Tarihi:

Köylüye kurşun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2006 00:00

12 Eylül öncesinde Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul’un öldürülmesinin de aralarında bulunduğu pek çok kanlı eyleme karışan, uyuşturucu kaçakçısı, MHP ana davası sanıklarından Abdurrahman Kıpçak, Ümraniye'de uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Ülkücüler arasında "Köylü" lakabı ile tanınan Kıpçak'ın failleri henüz yakalanamadı.

Namık Kemal Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi, Değirmen Sokak'ta, 34 NTG 64 plakalı gri Honda marka otomobilinin içinde 1 Şubat'ta pusu kuran kişilerce yaylım ateşine tutulan Abdurrahman Kıpçak'ın kafasına 3 kurşun isabet etti. Saldırıdan sonra ağır yaralanan Kıpçak, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 3 kişi oldukları sanılan kimliği meçhul failler ise sahte plakalı bir araçla kaçtı.

Eski ülkücü Abdurrahman Kıpçak, önceki gün Ümraniye'deki Hazreti Hamza Camii'nde ailesi ve arkadaşlarının katıldığı cenaze töreninden sonra Hekimbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Terörle Mücadele Şubesi ve Asayiş Şube ekipleri, esrarengiz cinayeti aydınlatmak için çalışmalara başladı.

EROİNLE YAKALANMIŞTI

MHP ana davasında yargılanırken Aydın Telli ile birlikte cezaevinden kaçan Abdurrahman Kıpçak, "Doğu'nun Başbuğu" olarak bilinen Yılma Durak'ın sağladığı sahte pasaportla yurtdışına çıktı. Kıpçak, 5 Ekim 1989'da İstanbul'da 47 kilo eroinle yakalanmış ve 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!