Türkçe isim koyun

Güncelleme Tarihi:

Türkçe isim koyun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2006 00:00

Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması için Meclis'e önerge veren Anavatan Milletvekili Turan Tüysüz, TSK'nın köpeklere Türkçe isim verdiğini hatırlattı, 'İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan köpekler için benzer bir karar almayı düşünüyor musunuz' diye sordu.

ANAVATAN Partisi Milletvekili Turan Tüysüz, kurtarma ve arama ekibindeki köpeklere yabancı isim verilmesini TBMM gündemine getirdi. Tüysüz, İçişleri Bakanlığı'ndaki köpeklerin isimlerini sordu.

Tüysüz, TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesinde, TSK'ya ait DAK arama-kurtarma köpekleri yabancı isimler taşıdığı için Pakistan depremi sırasında karışıklık yaşandığı haberlerini anımsattı. TSK'daki köpeklere bundan sonra Türkçe isim verilmesi kararı alındığını anımsatan Tüysüz, şu sorulara yanıt istedi:

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki arama-kurtarma, narkotik veya asayiş görevlerinde kullanılan köpeklere çoğunlukla Türkçe mi, yoksa yabancı dillerdeki isimler mi verilmektedir?

TSK'nın aldığı karara benzer olarak, yurtdışı görevlerde bir karışıklık çıkmaması ve Türkçe'ye verilen önem doğrultusunda benzer bir karar almayı düşünüyor musunuz?

Özellikle sınır kapıları baz alınarak narkotik köpeği olarak nerelerde, kaç adet köpek görev almaktadır? Narkotik köpeklerinin görevli olmadığı sınır kapıları bulunmakta mıdır?
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!