Kurtlar Vadisine ABD tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Kurtlar Vadisine ABD tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2006 10:14

"Türk filminde Amerikalılar masum insanları öldürüyor..." Kurtlar Vadisi Irak filmi The Washington Post gazetesi tarafından bu başlıkla aktarılıyor. Gazete filmde Amerikalılar insanların üzerine rastgele ateş açıyor sonra onları Ebu garib cezaevine götürüyorlar ve orada da Yahudi doktorlar bu kişilerin organlarını alıp New York, Londra ve Tel Aviv'deki zenginlere satıyorlar diye yazıyor.

Haberin Devamı

The Washington Post haberine şöyle devam ediyor: Kurtlar Vadisi Irak Türklerin yıllardır NATO müttefiki olan Amerika'ya karşı negatif duyguları besliyor. Gazete Türk sinemasının bugüne kadarki en yüksek bütçeli filmi ülkede "Metal Fırtına" adı ile yayınlanan ve Amerika ile Türkiye arasında çıkmış bir savaşı konu alan kitabın aylarca en çok satan kitap olmasının ardından geldi diyor ve bazı anket sonuçları ile Türkiye'deki Amerikan karşıtlığı konusuna dikkat çekiyor. Gazete filmi izledikten sonra görüş bildirenler arasında İstanbul Belediye başkanı Kadir Topbaş'ın da olduğunu Topbaş'ın filmi çok başarılı bulduğunu söylediğini yazıyor.

The Washington Post manken Nefise Karatay'ın da "Böyle bir savaş olmayacak Amerika iyi tarafta bunu herkes biliyor" sözlerini de aktarıyor. Gazete Kadir Topbaş ve film hakkında yorumda bulunan diğer kişiler filmin Amerika tarafından nasıl değerlendirileceğini çok da dikkate almadılar diye yazıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!