Yargıtay, 4. Hukuk ve 9. Ceza'da yeni atamalar

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay, 4. Hukuk ve 9. Cezada yeni atamalar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 14:08

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na aynı daire üyesi Ülkü Aydın getirildi. Yasal görev süresi dolan 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na ise Hasan Gerçeker yeniden seçildi.

Yargıtay Başkanı Osman Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca bugün yapılan seçim sonucunda, boş bulunan 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na aynı daire üyesi Ülkü Aydın'ın seçildiğini bildirdi.
Arslan, 4 yıllık yasal görev süresi dolan 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na ise Hasan Gerçeker'in yeniden getirildiğini kaydetti.

YENİ BAŞKANLARIN ÖZGEÇMİŞLERİ 

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na seçilen Ülkü Aydın'ın özgeçmişi şöyle:
Ankara Kız Lisesi ve Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Aydın, Yargıtay Raportörü olarak mesleğe başladı.
Yargıtay Tetkik Hakimliği görevinde de bulunan Aydın, 15 Ağustos 1991'de Yargıtay üyeliğine seçildi.
Ankara Üniversitesi'nde Borçlar Hukuku dalında master yapan Aydın, 4. Hukuk Dairesi üyesi olarak görevini sürdürmekteyken Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca yapılan seçim sonucunda aynı Daire Başkanlığı'na seçildi.

Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na yeniden seçilen Hasan Gerçeker'in özgeçmişi ise şöyle:
Ankara Gazi Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Gerçeker, Ankara Hakim adayı olarak mesleğe başladı.
Gerçeker, sırasıyla Doğubayazıt, Pazaryeri ve Aksaray Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcılığı ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu.
Yargıtay üyeliğine 1995 yılında seçilen Gerçeker, 9. Ceza Dairesi Üyesi iken Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 21 Ocak 2002'de ilk kez, bugün yapılan seçimle de ikinci kez Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanlığı'na getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!