Efrasiyab'ın sürpriz dolu hikayeleri

Güncelleme Tarihi:

Efrasiyabın sürpriz dolu hikayeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2001 13:24

Eski binaların gıcırdayan tahtaları üzerinde gezinen hortlaklar, küçük çocukların kanını emerek yaşayan canavarlar, Kral Midas'ın hazineleri... Daha neler, neler. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni dönem oyunlarından Efrasiyab'ın Hikayeleri, dev kuklalar, masklar ve farklı sahne tekniklerinin de yardımıyla birbirinden ilginç öyküler anlatıyor sanatseverlere...

Haberin Devamı

Binlerce yıldır aynı işi yapmaktan sıkılan 'ölüm', artık vadesi dolan yaşlı bir adamı almaya gelir. O sırada torunlarına masallar anlatmaktadır yaşlı adam. İşte tam o anda 'ölüm'ün aklına bir fikir gelir. Yeryüzündeki zamanını doldurmuş olan Uzun İhsan'ı arayıp bulana kadar hayatta kalmasına izin verecektir yaşlı adamın. Tek bir şartla, birbirlerine sırayla öyküler anlatacaklardır. İçinde korku, ölüm, umut ve aşk olan öyküler. Önce ölüm başlar anlatmaya, sonra yaşlı adam. Sonra tekrar ölüm, tekrar yaşlı adam. Birbirinden ilginç şaşırtıcı unsurlarla dolu öykülerdir bunlar.

Genç kuşak yazarlardan İhsan Oktay Anar'ın eserinden uyarlanan Efrasiyab'ın Hikayeleri işte böylesi bir konu üzerine kurulu. Oyun, ilginç sahne tasarımı, dev boyutlu kuklaları ve masklarıyla ilgi çekiyor.

Haberin Devamı

Zeynep Avcı'nın sahneye uyarladığı oyunun yönetmeni Işıl Kasapoğlu. Müzikler Joel Simon'a koreografi de Emre Koyuncuoğlu'na ait. Bülent Emin Yarar, Payidar Tüfekçioğlu, Mahir Günşiray, Mehmet Ali Kaptanlar, Erkan Taşdöğen, Levent Güner, Musa Uzunlar'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir kadro oyunda rol alıyor. Dev boyutlu kuklalar ile çevre tasarımı ise Carina Cheres'e ait.

Efrasiyab'ın Hikayeleri pazar günleri saat 15:00'te Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da perde açıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!