Yüzyılın işletmesi

Güncelleme Tarihi:

Yüzyılın işletmesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 00:00

Muhabirlerini zengin Arap şeyhi kılığına sokan gazete, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü’ne Dubai’deki bir futbol akademisini çalıştırması için teklifte bulundu. Eriksson, "Aston Villa’yı satın alırsanız size Beckham’ı bile getiririm" dedi.

İNGİLİZ News Of The World gazetesi, İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven-Goran Eriksson’u fena faka bastırdı. Muhabirlerini zengin Arap şeyhi kılığına sokup İsveçli teknik adamla defalarca konuşturan gazete, görüşmenin içeriğini "Sven’in kirli anlaşmaları" başlığıyla yayımladı. İngiltere’de büyük yankı yaratan olay şöyle gelişti:

Hayali pazarlık

Gazetenin Soruşturma Editörü Mazher Mahmood ve bir muhabir, geçtiğimiz temmuz ayında Eriksson’un menajeri Athole Still ile temasa geçerek, kendilerini zengin Arap şeyhleri olarak tanıttılar ve İsveçli teknik adamla transfer görüşmesi yapmak istediklerini bildirdiler. Eriksson’un görüşme teklifine olumlu yanıt vermesi üzerine taraflar ’hayali’ transfer pazarlığına başladı. İsveçli çalıştırıcı, kendisinden Dubai’deki bir futbol akademisinin başına geçmesini isteyen sahte Arap şeyhlerine, "Dünya Kupası finallerinden sonra akademizin başına geçebilirim. Ancak bir şartım var. Aston Villa kulübünü satın almanızı istiyorum. Bana Aston Villa’yı satın alın, Real Madrid’den David Beckham’ı da getiririm. Siz istediğimi yapın, Beckham yarın bile gelebilir. Onu Birmingham’da yaşamaya ikna etmek tamamen bana bağlı" dedi.

Sırları anlattı

Eriksson transfer ücreti olarak da yılda net 5 milyon sterlin ve ikramiye istedi. İsveçli teknik direktör yeni tanıdığı Arap şeyhlerini etkilemek için, Newcastle United’a rekor bir ücretle giden milli takım oyuncusu Michael Owen’la yaptığı özel konuşmaları bile anlattı. Eriksson’a göre Owen, eski takımı Liverpool’da sadece para için oynuyordu.

İngiltere Milli Takımı’nı bırakmayı planladığı böylelikle ortaya çıkan Sven-Goran Eriksson’un News Of The World’de çıkan bu habere nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!