’Eşsiz davet’ uydurma haber

Güncelleme Tarihi:

’Eşsiz davet’ uydurma haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 00:00

Çankaya Köşkü, dünkü Yeni Şafak Gazetesi’nde yer alan "Cumhurbaşkanı Sezer, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi eşsiz davet etti" haberini net bir dille yalanladı.

Çankaya Köşkü’nden üst düzey bir yetkili, "Bu haber tamamen uydurma ve yalandır" dedi. Yetkili, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Karzai’ye daveti eşli olmuştur. Sayın Sezer’in tüm resmi davetleri zaten hep eşlidir. Ziyarete eşin katılıp katılmayacağı, karşı tarafın takdirine kalmıştır. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımızın eşli davetine eşsiz katılınacaksa, diplomatik nezaket gereği bu önceden bildirilir. Afganistan Devlet Başkanı’na davet eşli yapılmıştır, Sayın Karzai de davete eşsiz olarak geleceğini bildirmiştir. Ziyaret son derece başarılı geçmiştir."

Dün ülkesine dönen Karzai’yi Atatürk Havalimanı’ndan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile NATO’nun Afganistan Özel Temsilcisi Hikmet Çetin uğurladı.

Çankaya’da bir başörtülü

Cumhurbaşkanı Sezer’in Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai onuruna Çankaya Köşkü’nde verdiği yemek, samimi havada geçti. Afganistan Kadın İşleri Bakanı Mesude Celal’in yemeğe başörtülü olarak katılması dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!