Futbol hayatı bitti!

Güncelleme Tarihi:

Futbol hayatı bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2006 13:56

Doping kontrolünde idrarında esrara rastlanan Yozgatsporlu Tarık Daşgün'ün sözleşmesi, cezası beklenmeden hemen feshedildi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği'nin Türk futboluna kazandırdığı büyük yeteneklerden biri olan ve 1995'te Fenerbahçe'nin kaçırarak transfer ettiği Tarık Daşgün, Yozgatspor yönetimi tarafından, yapılan doping kontrolünde esrara rastlandığı gerekçesiyle mukavelesini hemen feshetti.

Yeşil sahalara vedası hüzünlü olan 32 yaşındaki Tarık Daşgün'ün son olarak formasını giydiği ve 13 Kasım 2005'te oynanan Antalyaspor maçından sonra yapılan kontrolde, dopingli çıktığı tesbit edildi. Tarık'ın dopingli yakalanmasına neden olan maddenin ise “esrar” olduğu saptandı.

BAŞKAN YILMAZ'A ESRAR KULLANDIĞINI, HATA ETTİĞİNİ SÖYLEMİŞ

Yozgatspor Başkanı Kenan Yılmaz, futbolculuğunu takdir ettikleri Tarık Daşgün'ün dopingli çıkıp, uyuşturucu kullandığını öğrendikleri anda kendisiyle yollarını ayırdıklarını söyledi. Başkan Yılmaz, “Tarık'ın dopingli çıktığını, uyuşturucu kullandığını maçtan hemen sonra öğrendik. Kendisini çağırıp, neden böyle yaptığını sordum. (Futbol oynamadığım dönemlerde kullandım. Bu da idrarlarda çıkıyormuş. Kendimi boşlukta hissetmiştim. Cahilliğimin kurbanı oldum, hata ettim. Özür dilerim, beni affet ikinci numunemi vereceğim). dedi. Biz de onu Hacettepe'ye ikinci numunesini vermesi için gönderdik. Kendisine şans verelim, geçmişte hata yapabilir dedik. Ancak ikinci numune de pozitif çıkınca yollarımızı hemen ayırdık. İkinci numunenin geldiği gün noterden mukavelemizi karşılıklı olarak feshettik” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Yılmaz, esrar olayını insanlık adına ve özellikle bir futbolcuya asla yakışmadığını belirttiği konuşmasında, “Tarık adına üzüldüm. Ailesini bilirim. Tertemiz, namuslu ve düzgün insanlar. Biz Tarık'a (Yozgat'a bir vefa borcum var, seve seve oynarım) dediği için kendisine yıllar sonra şans verip oynatmıştık. Kendisini Türk futboluna kazandırmak istedik, ama olmadı” dedi.

TARIK'IN MESAJI

Tarık Daşgün, Yozgatspor Başkanı Kenan Yılmaz'a transferinden dolayı yazdığı ve halen cep telefonunda kayıtlı olan mesajında hata ettiğini belirtmiş. Tarık, Başkan Yılmaz'a 26 Ağustos 2005 tarihinde çektiği mesajında şunları yazdı: “Beni çağırdın futbola döndürdün. Problemlerimi çözdün, abilik yaptın. Teşekkür ediyorum başkanım. Gerisini bana bırak. Sana büyük top oynayacam”

Haberin Devamı

CAMİAMIZI BAĞLAMAZ

Çok güvendikleri için Tarık'ı Yozgatspor'a transfer ettiğini belirten Başkan Yılmaz, “Kendisine inanmış, güvenmiştik. Ancak bu, bizim camiamızı bağlamaz, bireysel bir harekettir. Başka türlü dopingli de çıkardı. Futbol adına üzüldük. Umut ediyorum, bizde bulunduğu dönemde kullanmamıştır. Tek tesellimiz, boşlukta kaldığı dönemde içmiş olsun. Kendisi iki yıl futbol oynamadı. Bizden önce son olarak Sakarya'da oynamıştı. Sakaryaspor Başkanı da transferinde bize yardımcı olmuştu” dedi.
İdrarında esrar çıkan Tarık Taşgün, Yozgatspor Başkanı Kenan Yılmaz ile birlikte DHA muhabirinin telefonlarına cevap vermedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!