4 bin kasap Hac yolunda dolandırıldı

Güncelleme Tarihi:

4 bin kasap Hac yolunda dolandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 16:48

Türkiye’nin çeşitli illerinde özel şirketler aracılığıyla Hac döneminde kasap ve kasap yardımcısı olarak Suudi Arabistan’a gitmek için anlaşma yapan yaklaşık 4 bin kişi, Suriye sınırındaki Cilvegözü'ne gittiklerinde kötü bir sürprizle karşılaştı.

Haberin Devamı

Başta Sivas, Gaziantep, Erzurum, Kahramanmaraş ve İstanbul olmak üzere bir çok kentten Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Gümrük Kapısı’na gelen kasaplar, anlaşma yaptıkları farklı bir çok şirketin yetkililerini beklemeye başladı. Yaklaşık bir hafta gümrük kapısında bekleyen kasaplar,  700 ile 1400 dolar arasında para ödedikleri şirketleri arayıp, yardım istedi. Ancak şirketlerin telefonları ya cevap vermedi ya da ‘Pasaportlarınızın henüz vize işlemi bitmedi’ diye oyalandı. Şirket yetkililerine ulaşamayan ve Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda çeşitli tesislerde perişan olan kasaplardan Fahrettin Taşdoğan, Veysi Öztokmak, Arif Uzun, “Hepimiz yaşadığımız bölgelerdeki farklı farklı şirketlere kasap ve kasap yardımcısı olarak Suudi Arabistan’a gitmek için para ödedik. Pasaportlarımızı verdik. Bize Cilvegözü Gümrük Kapısı’na gitmemiz söylendi. Biz buradayız da onlar yok, dolandırıldık” dedi.

Haberin Devamı

Birkaç günden beri toplanmaya başlayan kasaplar çevredeki konaklama tesisleri ve çoğu da geldikleri araçlarda konaklıyor.

Kasap ve kasap yardımcılarının şikayeti üzerine dolandırıcılık iddiasıyla inceleme başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!