Çeteye 'Altın Vuruş': 37 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Çeteye Altın Vuruş: 37 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 15:08

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Sedat Peker'le bağlantısı olduğu ve liderliğini Mehmet Seyit Yüksel'in yaptığı öne sürülen organize suç örgütüne yönelik, Konya ve ilçeleriyle, Denizli, Mersin ve Aydın'da düzenlendiği "Altın Vuruş" operasyonunda, bugün Ereğli Şoförler Odası Başkanı'nın da yakalanmasıyla gözaltına alınalarının sayısı 37'ye çıktı. Operasyon, görev alan polislerden bile gizlenerek gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Aralarında Endüstri Holding Başkanı Ali Altunbaş'ın da bulunduğu biri kadın 36 kişi, bu sabah sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. 

Polisin ek gözaltı süresi aldığı 36 zanlı, pazar günü adliyeye çıkartılacak. Polis, Endüstri HPolding'in eski başkanı Mustafa Ertekin, Hüyük İlçesi'ne bağlı Göçeri Beldesi'nin Belediye Başkanı DYP'li Mustafa Özer ile yerel bir gazetede çalışan Hüseyin Oğuz'u arıyor. Konya'da çeşitli birimlerden yaklaşık 380 polis, silah kaçakçılığı, çek-senet tahsilatı, haraç alma, adam yaralama gibi çok sayıda suça karıştığı öne sürülen gruba karşı önceki geceden itibaren operasyon başlattı.

Polis, İstanbul'da yapılan ‘Kelebek’ operasyonunda tutuklanan ve yargılaması süren Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen, ‘Saraylı Mehmet’ olarak tanınan ve Konya'da Tılsım Bar'ın işletmecisi olan Mehmet Seyit Yüksel ile Ejder Bildik'in liderliğini yaptığı öne sürülen grubu takibe aldı.

Haberin Devamı

Mehmet Seyit Yüksel ve adamlarının, yaklaşık bir ay önce ‘Sevinç Kardeşler’ olarak bilinen başka bir suç örgütüyle bölgeye hakim olmak için sık sık çatışmaya girdiği belirtildi.

Mehmet Seyit Yüksel'in kanser olduğu, bu nedenle en yakın adamı olan Ejder Bildik'i örgütte ikinci adam yaptığı, onun da himayesindeki adamlarla birlikte silah kaçakçılığı, çek-senet tahsilatı, haraç alma, esrar satma ve adam yaralama gibi birçok suça karıştığı iddia edildi.

Konya ve ilçelerinde önceki gece ve dün sabah düzenlenen operasyonlarla, Mehmet Seyit Yüksel ve Ejder Bildik ile örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen Endüstri Holding Başkanı Ali Altunbaş'ın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

DENİZLİ, MERSİN VE AYDIN'DA DA GÖZALTILAR

Operasyon kapsamında, örgütün Denizli, Mersin ve Aydın'da faaliyetlerde bulunduğu belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü'nden, bu illerin Emniyet Müdürlüklerine verilen bilgilerin ardından da operasyonlar yapıldı.

Denizli'de, çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu öğrenilen Rüstem Akbaba gözaltına alınırken, Aydın ve Mersin'de de birer kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bu illerde gözaltına alınan 3 kişi de Konya polisine teslim edildi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri de alınan ifadeler doğrultusunda dün gece, Hüyük İlçesi'nde 4 kişiyi daha gözaltına aldı. Bu 4 kişi de Konya'ya getirilirken, toplam gözaltı süresi 36'ya çıktı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

Gözaltına alınan biri kadın toplam 36 kişi, bugün saat 06.00'da, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı iki otobüsle Konya Numune Hastanesi'ne getirildi. Zanlılardan 12'si kelepçesiz hastaneye alındı. 24 zanlıya ise eski demir kelepçeler yerine ABD'li askerlerin de kullandığı plastik kelepçelerin takıldığı görüldü. Sağlık kontrolünün ardından bu kişiler, geniş güvenlik önlemleri altında tekrar Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haberin Devamı

Polis, aralarında Endüstri Holding Başkanı Ali Altunbaş, çete lideri olduğu iddia edilen Mehmet Seyit Yüksel ve Ejder Bildik'in de bulunduğu 36 zanlı için Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 3 gün daha gözaltı ek gözaltı süresi aldı. Zanlıların pazar günü adliyeye sevk edileceği açıklanırken, operasyonla ilgili 18 kişinin de ifadesine başvurulduğu bildirildi.

ESKİ VE YENİ BAŞKANLARIN ÇETE HESAPLAŞMASI

Yaklaşık 9 ay kadar önce Endüstri Holding'le ilgili yapılan operasyonda eski başkan Mustafa Ertekin'in, holdingin içinin boşaltılmasıyla ilgili yargılanan Kürşat Yılmaz'la birlikte hareket ettiği, Endüstri Holding'in şimdiki başkanı olan Ali Altunbaş'ın ise Ertekin ve Yılmaz'ın tehditlerine karşı koyabilmek için Sedat Peker'den yardım istediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Eski başkan Ertekin'in holdingi yeniden ele geçirmek ve yaklaşık 100 milyon dolar tutarında alacağını tahsil etmeye çalıştığı iddia edildi.

 EREĞLİ ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

"Altın Vuruş" operasyonu kapsamında Ereğli Şoförler Odası Başkanı da gözaltına alındı.  Konya'nın Ereğli İlçesi'nde Şoförler Odası Başkanı C.G. gözaltına alındı. C.G'nin operasyon düzenlenen suç örgütlerinden birisi ile bağlantısı olduğu iddia ediliyor.
  
Ekim ayında C.G'nin oğlunu fidye için kaçırdıkları iddia edilen 4 kişi Mersin'de polisin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı.

OPERASYON, GÖREV ALAN POLİSLERDEN BİLE GİZLENDİ

"Altın Vuruş" operasyonu operasyonda görev alan polislerden bile gizlenerek gerçekleştirildi.
  
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün toplam 370 polisle gerçekleştirdiği “Altın Vuruş” adı verilen operasyon, azami gizlilik prensibiyle yürütüldü. Sedat Peker'le bağlantılı olduğu öne sürülen ve Konya'nın yanı sıra Aydın, Denizli, Mersin gibi illerde de uzantıları bulunan kişi ve gruplara yönelik 7-8 ay süren bir çalışma yapıldı.
  
Dün sabaha karşı Konya ve ilçeleri ile söz konusu illerde yapılan baskınlar, operasyonda görev alan polislerden bile gizlendi. Ali İhsan C'ye bağlı olduğu öne sürülen 7 kişinin Hüyük'te yakalanması için görevlendirilen ekibe, son ana kadar, Ereğli'de bir terör operasyonuna katılmak üzere yola çıktıkları söylendi.
  
Eş zamanlı olarak birçok yerde gerçekleştirilen baskınlar, aramalar ve yakalamalarda görevli polisler, gözaltına alınanlar hakkında operasyon tamamlandıktan sonra genel bilgi sahibi oldular.
 
Operasyondan beyin takımı olarak görev yapanlar ve diğer yetkililerle birlikte sadece 10 kişinin haberinin olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

"BAŞKAN DİNAMİTLE DEFİNE ARADI" İDDİASI

Öte yandan alınan ifadeler doğrultusunda genişleyerek sürdürülen operasyon kapsamında, dün sabah Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı Göçeri Beldesi Belediye Başkanı DYP'li Mustafa Özer'in işyerinde arama yapan Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 dinamit lokumu bulmuştu.

Ankara'da DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'la görüşmeye gittiğini ve 5 Ocak Perşembe günü döneceğini söyleyerek beldeden ayrılan Başkan Özer'in yakalanması için Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılmıştı. Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine, “Beldenin girişinde dev bir kaya vardı. Madencilerden 4- 5 dinamit lokumu getirttik. Jandarma eşliğinde kayayı parçaladık. Geride bir veya 2'si kalmıştır. Mehmet Seyit Yücel, Ejder Bildik ve Endüstri Holding Başkanı Ali Altunbaş'ı tanımam. Beni bu işin içine nasıl soktular bilmiyorum” demişti.

Bu arada, Mustafa Özer'in örgüte üye bazı arkadaşlarıyla birlikte başkanlığını yaptığı Göçeri Beldesi yakınlarında ve bazı yerlerde define aradığı ileri sürüldü. Özer ve beraberindekilerin, define veya tarihi eserler bulmak için dinamit de kullanarak kazı çalışması yaptığı ileri sürüldü.

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, aynı operasyonla ilgili olarak, Endüstri Holding'in eski Başkanı Mustafa Ertekin ile Konya'da yerel yayın yapan Yeni Konya gazetesinin eski sahibi ve köşe yazarı Hüseyin Oğuz ile  Göçeri Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Özer'in arandığını açıkladı.

AYDIN'DA DA 5 GÖZALTI

Konya'da organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen “Altın Vuruş” operasyonu kapsamında, Aydın'da 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu “Altın Vuruş” operasyonu kapsamında, Aydın merkeze bağlı Kardeşköy'de A.T.B'ye ait eve baskın düzenlendi. Geniş güvenlik önlemleri altında evde arama yapan polis, Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından aranan A.İ.C'yi, üzerinde 1 tabanca, 1 şarjör ve bu şarjöre ait 9 mermi ile yakaladı.

Evde bulunan A.T.B, V.K, M.G. ve F.K'nın da gözaltına alındığını ifade eden yetkililer, zanlı V.K. tarafından gizlenilmeye çalışılan 1 tabanca, bu tabancaya ait şarjör ve 9 mermi ile sigara kağıdına sarılı halde 2 gram toz esrarın da ele geçirildiğini kaydettiler. Bu arada, zanlılardan A.T.B'ye ait Kardeşköy girişinde bulunan bir işyerinde yapılan aramada, işyerinde çalışan A.A'ya ait olduğu bildirilen 45 santimetre uzunluğunda kılıç benzeri bir kamaya el konulduğu açıklandı.

Gözaltına alınan zanlılardan A.İ.C. Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, diğer zanlılar ifadeleri alınarak adliyeye sevk edildi.Savcılık tarafından sorgulanan zanlılardan M.G'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, diğer zanlıların ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!