C Bank İsrailli ortak ile Bank Pozitif oldu

Güncelleme Tarihi:

C Bank İsrailli ortak ile Bank Pozitif oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2006 00:00

C Bank, ortaklık yapısından sonra isim de değiştirdi. İsrail’in en büyük bankası Bank Hapoalim’in yüzde 57.55’ini aldığı C Bank, bundan sonra faaliyetlerini "Bank Pozitif" olarak sürdürecek. Kurumsal ve yatırım bankacılığı yapan bankanın ortaklık yapısının değişmesine ilişkin çalışmalar eylül ayında başlamış ve 13 Aralık’ta da anlaşma imzalanmıştı.

DEMİRBANK’ın eski sahibi Halit Cıngıllıoğlu’nun kızı Damla Cıngıllıoğlu’nun bankası olarak bilinen C Bank, ortaklık yapısının ardından ismini de değiştirdi. İsrail’in en büyük bankası Bank Hapoalim’in yüzde 57.55’ini aldığı C Bank, bundan sonra faaliyetlerini "Bank Pozitif" olarak sürdürecek.

İKİNCİ DEĞİŞİKLİK: Kasım 2002’de hisselerinin yüzde 89.92’si C Faktoring tarafından alınmasıyla Toprak Yatırım Bankası olan ismi C Kredi ve Kalkınma Bankası’na dönüşen bankanın ismi, böylece bir kez daha değiştirilmiş oluyor. Kurumsal ve yatırım bankacılığı yapan bankanın ortaklık yapısının değişmesine ilişkin çalışmalan eylül ayında başlamış ve 13 Aralık’ta da anlaşma imzalanmıştı. Buna göre tamamı İsrail’in en büyük bankası olan Bank Hapoalim B.M’ye ait bulunan Tarshish-Hapoalim Holdings and Invenstments Ldt, C Bank’ta sermaye artırımı yöntemiyle yüzde 57.55 hisse sahibi olacak. Ayrıca RP Explorer Master Fund da (RP) bu sermaye artışı sürecine katılarak C Bank’ta yüzde 7.45’lik pay ile hissedarlar arasına katılacak.

ONAYLAR BEKLENİYOR: Yapılan anlaşmaya göre Bank Hapoalim’in Bank Pozitif’in sermayesine katılımı 113 milyon dolar, RP’nin katılımı ise 15 milyon dolar olacak. Bu sermaye artırımı sonrasında Bank Pozitif’in özkaynakları 200 milyon dolara yaklaşacak. Halen Demirbank’ın eski genel müdürü Hasan Akçakayalıoğlu’nun yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Bank Pozitif’te, yeni ortaklığın gerçekleşmesiyle birlikte C Faktoring Grubu’nun hisse oranı yüzde 35’e inecek.

BİRKAÇ AY KALDI: Banka yetkilileri nihai anlaşmaların yürürlüğe girdiğini ancak Türkiye ve İsrail’deki gerekli resmi izinlerin alınması aşamasının sürdügünü belirtirken ortaklık anlaşmasının birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!