Köy imamına cinayetten 12 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Köy imamına cinayetten 12 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2005 16:13

Trabzon'un Beşikdüzü İlçesi'ne bağlı Anbarlı Köyü'nde, bir kişiyi öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan köy imamı, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, aynı köyden Halil Kırcı'yı öldürdüğü iddia edilen ve “kasten adam öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak” suçlarından tutuklu bulunan imam Yusuf Kanberi, hazır bulundu. Tanık Savaş Aydın, ifadesinde, kendisinin olayı görmediğini belirterek, “Olaydan önce köyde Halil Kırcı hakkında, (geceleri evleri gözetliyor) diye söylenti duymuştum. Bir süre önce bu tür dedikodular üzerine köy kahvehanesinde toplantı yapılmıştı. Hatta jandarmaya bu konuda şikayette bulunulmuş, jandarma komutanı da Halil Kırcı'yı karakola çağırarak uyarmıştı.”

Aydın, olay sabahı Kanberi'nin evine gelerek, kendisine “Eşimi ve çocuklarımı bizim köye babamın evine götür. Dün gece dışarıya çıktığımda sesler duydum, korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Sabah baktığımda evin duvarına dayalı merdiven gördüm. Biraz ileride de Kırcı'yı yerde ölü olarak yatarken gördüm” dediğini kaydetti.
Sanık Kanberi ise daha önce Halil Kırcı'yı öldürmek veya yaralamak gibi bir amacının olmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Kırcı'nın benim evimi gözetlediği bir gerçektir. Ben hakkımı aramak için kanuni yolları kullandım ve durumu köy muhtarına bildirdim. Ertesi gün de muhtarla savcılığa gidip dilekçe verecektim. Olay gecesi sigara içmek için dışarı çıktım. Bu sırada Halil Kırcı'nın evimin yakınlarında dolaştığını gördüm. Ne yapmak istediğini öğrenmek için takip ettim. Korkup kaçması amacıyla da yere doğru ateş ettim.”

Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında, olay gecesi Kanberi'nin evin etrafında görmesi sonucu Kırcı'yı ruhsatsız silahıyla birden çok ateş ederek kasten öldürdüğü, ancak olayın Kırcı'nın haksız davranışları sonucu işlendiğini belirterek, Kanberi'nin “kasten adam öldürmek” ve “ruhsatsız silah taşımak” suçlarından cezalandırılmasını talep etti.
Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasına uygun olarak sanığı önce müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, daha sonra maktul Kırcı'dan kaynaklanan haksız hareketleri sanık lehine kabul ederek, cezayı 14 yıla indirdi, ardından da duruşmalardaki iyi halinden dolayı Kanberi'yi 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Beşikdüzü İlçesi Anbarlı Köyü'nde, 14 Haziran 2005 tarihinde Halil Kırcı'yı (47) tabancayla ateş ederek öldüren Anbarlı Camii imamı Yusuf Kanberi (28) jandarma ekiplerine teslim olmuş, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!