Çin'de yine nehir kirlendi

Güncelleme Tarihi:

Çinde yine nehir kirlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2005 12:33

Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletindeki İnci nehrinin bir kolu olan Beijiang nehrinin kimyasal maddelerle zehirlendiği bildirildi.

Yetkililer, Beijiang nehrinin Gaoçiao bölümünde kadmiyum seviyesinin güvenlik sınırının 10 katına çıktığını belirttiler.
Şaoguan Arıtma Tesisi'nden üretim sırasında bilinmeyen miktarda kadmiyum boşaltıldığı açıklandı. Tesis, geçen pazar günü kirlenmeden sonra drenaj borularını kapattı. Ancak resmi makamlar kirli bölümün hangi hızla aktığı ve suyun ne kadar kirli kalacağı konusunda bilgi vermediler.


Kadmiyum esas olarak kurşun, çinko ve bakır gibi madenlerin üretimi sırasında elde ediliyor. Kolay paslanmayan kadmiyum pil, boya, metal kaplama ve plastiklerde kullanılıyor. China Daily gazetesine demeç veren uzmanlar, fazla kadmiyum bulunan sudan içmenin sinir sistemini bozacağını, hatta kansere yol açacağını ifade ettiler. Çin'in kuzeybatısında 13 Kasım'da bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama sonucu Songhua nehri kirlenmiş ve bazı şehirlere günlerce su verilememişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!