CIA 22 ajanla geldi

Güncelleme Tarihi:

CIA 22 ajanla geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2005 00:00

Gelişi güvenlik nedeniyle son dakikaya kadar gizlenen CIA heyetindeki 22 kişinin adı, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bildirilmedi. CIA Başkanı Porter Goss’un uçakta olup olmadığı da son ana kadar gizli tutuldu ve isme göre koruma verilemedi.

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) Başkanı Porter Goss’un, Türkiye’ye gelişi güvenlik nedeniyle son dakikaya kadar gizlendi. Goss ve beraberindeki heyeti taşıyan özel uçak, saat 17.00 sıralarında Esenboğa Havalimanı’na indi. Porter Goss, havalimanında ABD Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı. Goss, gazetecilerin görüntü almaması için VIP yerine başka bir kapıdan çıkarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne de Türkiye’ye gelen 22 kişilik heyette bulunanların isimleri verilmedi. İlgili makamlara sadece ABD’den heyet geleceği belirtildi, uçakta kimlerin bulunduğu da gizli tutuldu. Üst düzey yabancı heyetlerin gelişinde, gelen üst düzey yetkilinin isimleri önceden belirlenip korumalar isme göre seçilirken, ABD heyetinde isme göre koruma uygulaması da isim bildirilmediği için yapılamadı. CIA Başkanı’nın ve üst düzey heyetin koruması ABD’den daha önce gelen ekipler tarafından yapıldı. ABD Ankara Büyükelçiliği de korumada ikinci sırada yer aldı. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü ile MİT Müsteşarlığı ekiplerinin dışında, Özel Harekat ekibi de korumada görev aldı.

PKK ANLATILACAK

Son dönemde güvenlik güçlerine dönük saldırılarını sürdüren PKK’lıların, pusuya düşürüp yaraladıkları askerlerimize ağır işkenceler yaptığı, uzuvlarını kestiği ortaya çıktı. Gabar Dağı’nda şehit edilen askerlerimizin de, şehit edildikten sonra PKK’lılar tarafından bazı uzuvlarının kesildiği otopsi raporlarına da yansıdı. ABD heyetiyle yapılacak görüşmelerde, PKK’nın vahşetleri anlatılırken, Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi kırsalında pusuya düşürülen askerlerimizin şehit edildikten sonra, uzuvlarının kesildiği de fotoğraflarla gösterilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!