Tren kazası: 10 ölü

Güncelleme Tarihi:

Tren kazası: 10 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2005 15:35

Mersin'in Tarsus İlçesi’ne bağlı Yenice Beldesi’nde, kontrolsüz hemzemin geçitte yolcu treninin narenciye işçilerini taşıyan kamyona çarpması sonucu 3’ü aynı aileden, 8’si kadın 10 kişi öldü, 16’sı ağır 32 işçi yaralandı.

Haberin Devamı

Bir yandan kamyon karoserinde insan taşınması, diğer yandan kontrolsüz hemzemin geçitler bir kez daha gündeme gelirken, TCDD hemzemin geçitlerin kontrollü hale getirilmesinin kendi sorumluluklarında bulunmadığı açıkladı.

Yapıldığı yıllarda tenha bölgelerden geçen, ancak kentin büyümesi ile önemli kısmı mahalleler arasında kaldığı için sık sık kazaların yaşandığı Adana- Mersin demiryolundaki son kaza, bugün saat 06.30 sıralarında Yenice Beldesi Arıklı Köyü’nde bariyer bulunmayan hemzemin geçitte meydana geldi. Adana’dan Mersin yönüne giden makinistler Ramazan Ayar ve Ahmet Mithat Gülsoy yönetimindeki 62201 sefer sayılı Sakarya yolcu treni, hemzemin geçitte yeterli dikkati göstermeyip geçmek isteyen 36 yaşındaki Mahfuz Özalp'ın kullandığı 33 D 5853 plakalı kamyona çarptı.

Haberin Devamı

Doğu ve Güneydoğu’dan göç ederek Tarsus’un Tozkoparan Mahallesi’ne yerleşen ve Arıklı Köyü’ne limon toplamaya giden işçilerin bulunduğu kamyon, trenin altında kalarak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Tren hattı can pazarına dönerken, kamyonda bulunan işçiler çevreye dağıldı. Kan gölü haline gelen olay yerine Tarsus, Mersin ve Adana’dan çok sayıda ambulans gönderildi. Sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalede Mustafa Ayhan (35), Kazım Çiftçi (27), Şükran Tiniç (19), Keziban Güçlü (20), Emine Çağlak (52), Zeynep Tuncer (21), Yıldız Doğru (45), Meryem Dadak (20) ve Cemile Çiftçi’nin (45) öldüğü anlaşıldı. Kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Nazmiye Çiftçi (18) de tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

16 YARALININ DURUMU AĞIR

Kazada yaralanan kamyon şoförü Mahfuz Özalp'la, Özcan Çağlak, Abuzer Oğul, Zeynep Çiftçi, Hacı Ertan, Ahmet Tuncer, Hakim Çağlak, Güngör Tuncer, Abdurrahman Tuncer, Nergiz Doğru, Resul Başkurt, Elif Tuncer, Bedirhan Çağlak, Mahmut Peker, Güryüz Tunceli, Özcan Ağlar ve adı belirlenemeyen bir işçi Mersin ve Tarsus’taki, Hasan Doğulu (38), Seher Tuncer (40), Abbas Tuncer (53), Fadime Tuncer (17), Mehmet Tuncer (15), Şakir Çağlak (35), Kezban Çağlak (20), Mehmet Ali Başboğa (39), Mağbet Başboğa (18), Reşit Çağlak (20), Şehvan Çağlak (15), İrfan Çağlak (13), Selim Çağlak (23), Mehmet Şirin (18) ve Kerem Çağlak (23)da  Adana’daki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Yaralılardan 16’sının hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemeden sonra ölen 9 işçinin cesedi Tarsus Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazanın duyulmasından sonra çok sayıda vatandaş hastanelere ve olay yerine koştu. İşçilerin yakınları sinir krizleri geçirdi.

Makinistler Ramazan Ayar ve Ahmet Mithat Gülsoy ise gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı. Bir süre ulaşıma kapalı kalan Adana-Mersin demiryolu öğle saatlerinde yeniden açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!