Ben yönetici olsam

NORMAL bir lig maçı oynanıyor. PSV maçındaki F.Bahçe ortalarda yok. Konyaspor, mükemmel hazırlanmış, tıkır tıkır futbolunu oynuyor.

‘Bu görüntülerle F.Bahçe’yi ancak ilahlar kurtarır’ diyoruz. Veya gökten zembille bir şey inecek. İşte o meşhur 73. dakikaya geliyoruz.

Maçtaydım; hem canlı, hem de televizyondan seyrettim. Ey Türk halkı, size soruyorum. 73. dakikadaki bu golü kim attı? Hakem raporuna F.Bahçe’nin birinci golü için kimin adını yazacak? Gazeteler, televizyonlar kimi söyleyecekler? Olay çok net ve açık. Mehmet Yozgatlı’nın ortaladığı topa kaleci Özden çıkıyor. İki eli havada, çok net bir şekilde topu alacak. Anelka geliyor, pozisyona saniye olarak geç kalıyor. Kolunu sokuyor, Özden’in kollarına vuruyor. Böyle olunca da top Özden’in elleri arasından kurtulup kaleye giriyor. Golü Mehmet Yozgatlı mı attı, kaleci Özden kendi kalesine mi attı, yoksa Anelka mı? Buyrun bakalım.

O kafadan kurtulamadık

Bakın, yıllardır ‘o kafa’dan kurtulamadık. Hakem diyor ki: ‘Üç gün evvel bu takım PSV’yi yerlebir etti, mükemmel oynadı. Bugün de dakika 70’i geçti, Konyaspor’a karşı 2-0 mağlup, nasıl olur?’ Onun kafası bunu almıyor. Peki bütün bunlar olurken, bir nolu yardımcı ne iş yapıyor? Peki dördüncü hakem FIFA kokartlı İsmet Arzuman ne iş yapıyor? Onu da bilemem. Pozisyonun faul olduğunu görmek için öyle televizyondan 3-5 kere seyretmeye gerek yok.

Konya Şehir Stadı’ndan bisiklet pisti olduğu halde, gol olan kalenin ters kale arkasından baksanız görürsünüz. Haa, ondan sonra ne oldu? Ondan sonraki artık normal değil. Ben kaleci Volkan başta olmak üzere F.Bahçeli futbolcuların yerinde olsam sevinmezdim. Böyle bir hakem ve böyle bir oyundan sonra böyle bir galibiyet alıyorsan, yürür giderdim soyunma odasına, duşumu alırdım.

Helal olsun Konyalılara

Helal olsun Konyalı futbolculara. Tüm bunlardan sonra sert oynayarak, tekme atarak, sinirlenerek, F.Bahçeli futbolcuları yıldırarak oyunu döndürmeye kalkmadlar. Veya hakemin hırsını onlardan çıkarmadılar.

Sevgili okuyucular, bu maç için Konyaspor böyle oynadı, Fenerbahçe şöyle oynadı demek için saf olmak lazım. Bence maç 73. dakikada bitti. Maçın skoru benim için önemli değil. Dün Fenerbahçe, Konyaspor karşısında maçı hakem kararıyla aldı. Hani boksta vardır ya, hakem kararı, işte onunla. Bir Anelka vurdu, bir Özgüç vurdu, Konyaspor yerlebir oldu. İşte dün akşam. Ben F.Bahçeli yöneticilerin yerinde olsam, bu maçın tekrarını isterim. Nerede Türkiye’de böyle idareciler Erman? Sen de ne kadar safsın.

NOT: Sevgili okuyucular. Şimdi size arka pencereden bir görüntü vereceğim. Dakika 73, Fenerbahçe 2-0 galip. Konyaspor santrforu Volkan’ın eline vurarak bir gol atıyor. Sonra da ilerleyen dakikalarda Anelka’yı oyundan çıkarıyor. Ve Fenerabahçe Konyaspor karşısında oyunu 4-2 geride bitiriyor. Şimdi soruyorum Türkiye’de o gün neler olur? Veya o hakem ne olur? Bizim atasözleri çok güzeldir. Hani iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batıracaksın ya. İşte o zaman doğruyu bulacağız.
Yazarın Tüm Yazıları