Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2005 00:40

tadın

Fishpoint, balık üzerinde uzmanlaşmış bir lokanta. Bulyabes çorba (çeşitli deniz ürünleri), ahtapot carpaccio, Fishpoint güveç, deniz ürünleri ağırlıklı makarnalar, balık şnitzel gibi ilginç yemekler var. Balık-ekmek de sunan lokanta salatalarıyla iddialı. İş Kuleleri Kule Çarşı Yemek Katı No. 8 Dördüncü Levent. Tel: 0212-278 22 24.

katılın

Bu pazar saat 20.00’de İstanbul Harbiye Cemal Reşit Rey Sergi Salonu’nda Fehmi Gerçeker’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Mevláná ve Hoşgörü Gecesi var. Gecedeki etkinlikler film gösterimi, şiirler ve konserden oluşuyor. Mevlana şiirlerini İngilizce ve Türkçe olarak Pelin Batu ve Yiğit Özşener seslendirecek.

kaçırmayın

15. Akbank Caz Festivali önümüzdeki çarşamba (5 Ekim) Aya İrini’de Patrica Barber Dörtlüsü’nün saat 20.30’da vereceği konserle başlıyor. Günümüzün en iyi kadın vokalistlerinden biri olan Patricia Barber, Glenn Miller orkestrasından Floyd ‘Shim’ Barber’ın kızı.

dolaşın

Dokuzuncu İstanbul Bienali devam ediyor. 14 Ekim’e kadar sürecek ilginç etkinliklerden biri de, Beşiktaş-Kadıköy hattında çalışan İstanbul Deniz Otobüsleri’ne ait Aykut Barka Vapuru’ndaki ‘İki Yaka Arasında’ isimli sergi. Küratörlüğünü Derya Yücel’in yaptığı sergi, Neriman Polat, Denizhan Özer, Murat Morova, Uluç Ali Kılıç, Yasemin Özcan Kaya, Berna İpek, Gül Ilgaz, Genco Gülan, Nermin Er, Nezaket Ekici, Mehmet Demirtaş, Deniz Aygün, Volkan Aslan, Burcu Arısoy’un fotoğraf, video heykel, resim ve enstalasyonlarından oluşuyor.

seçin

Erkek giyimin genç markası Interview’un bu sezon koleksiyonunda 70’leri hatırlatan, vücuda oturan kesimli ceketler, dar pantolonlar, ince kravatlar dikkati çekiyor. Yıkamalı kumaştan çok cepli bol pantolonlar, bol sweat-shirt’ler, kalın trikolar da var.

giyin

Ünlü kadın markası Lilies, bu sezon koleksiyonunu Doğu Avrupa, özellikle de Rus folkloründen esinlenerek hazırlamış. Bu yüzden Matruşka desenleri sık sık karşımıza çıkıyor. Dantelli, romantik bluzlar da koleksiyonun öne çıkan unsurları arasında. Koleksiyonda trençkottan pantolon ve abiye kıyafetlere kadar pek çok ürün var.

görün

Canan Baykal, Şinasi Güneş, Gözde İlkin ve Hülya Küpçüoğlu’nun ‘İstanbul ve İstanbul’un Erkekleri’ sergisi 3 Ekim’de Beyoğlu’nda Manastre World Music ve Dance Club’ta açılıyor. Sanatçıların birbirinden bağımsız olarak hazırladığı video-art çalışmalarından oluşan sergi her gün, 16.00, 17.00, 18.00, 19.00, 20.00’de başlayacak. Etkinlik, 18 Ekim’e kadar sürecek. İstiklal Cad. Acara Sok. 13/1 Galatasaray Taksim. Tel: 0212-251 13 23.

eğlenin

20 yıllık kariyerlerini geçtiğimiz yıl yayınladıkları ‘Blue Album’ ile noktalama kararı alan Orbital, son turneleri kapsamında İstanbul’a da uğramıştı. Orbital sonrası DJ setlerine ağırlık veren Phil Hartnoll ‘inanılmaz’ bulduğu İstanbul’u bu vesileyle bir kez daha ziyaret etme kararı aldı. Bu gece İstanbul Balans Music Hall’da performans sergileyecek olan Phil Hartnoll 01.00’de sahneye çıkacak. Ondan önce 22.00-01.00 arası Agentorange sahne alacak. Gecenin sponsoru İstanbul Life Dergisi.

gidin

Borusan Kültür Sanat Merkezi, İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nde 4 Ekim Salı gecesi bir konser düzenliyor. Konserde genç piyanist Serra Tavşanlı, hem çağdaş bestecilerin hem de Skriabin ve Schubert’in eserlerini seslendirecek. Konser saat 19.00’da başlıyor. İtalyan Kültür Merkezi, Tepebaşı’nda.

dinleyin

Sezen Aksu’nun, kız çocuklarını okutmak amacıyla 5 yıldır süren ‘Kardelenler’ projesi için hazırladığı Kardelen albümünü tanıttığı turnesi, yarın Kars’ta yapılacak konserle devam ediyor. Konser Kars Kalesi’nde halka açık olarak yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!