Katil zanlısı ile suç ortağı cezaevinde

Güncelleme Tarihi:

Katil zanlısı ile suç ortağı cezaevinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2005 00:00

Prof. Dr. Kalaycı’nın katil zanlısı Yusuf Cevahir’i teşhis eden görgü tanığı doktor, ‘Koşuyordu. ‘Ne oluyor’ diye sordum. O da bana ‘Birini vurdular’ deyip kaçmaya devam etti’ dedi. Cevahir ile suç ortağı tutuklandı.

İSTANBUL Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde öldürülen Prof. Dr. Göksel Kalaycı’nın katil zanlısı Yusuf Cevahir ile suç ortağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Hasan Kokoğlu tutuklandı. İfadesinde suçlamaları kabul etmeyen Yusuf Cevahir, cinayetle ilgisinin olmadığını söyledi. Sorgusunda, 4 kişi tarafından teşhis edildiği ve bıyıklarını keserek kılık değiştirdiği hatırlatılan zanlı Cevahir, ‘Olay olduğunda oradaydım; ama benim bir ilgim yok. Bıyıklarımı da daha önceden inceltmiştim. Sonrasında da tamamen kestirdim’ dedi.

El bombası bile çıktı

Önceki gün Aksaray’da Cevahir’e ait olduğu belirlenen lunaparka polisin yaptığı baskında bir adet el bombası, 37 adet 9 milimetre çapında mermi, 25 adet tüfek fişeği ele geçirilmiş ve lunaparkın sorumlusu Hasan Kokoğlu gözaltına alınmıştı. İsmi açıklanmayan görgü tanığı bir doktor, teşhis ettiği Yusuf Cevahir’in olaydan hemen sonra kaçtığını gördüğünü belirterek, ‘Koştuğunu gördüm. Silah seslerini duyduğum için ‘Ne oluyor’ diye sordum. Bana ‘Birini vurdular’ deyip kaçmaya devam etti’ dedi.

Ölürsem seni yaşatmazlar

Prof. Dr. Kalaycı’nın ameliyat ettiği akciğer hastası Ahmet Cevahir ile kardeş torunu olan zanlı Yusuf Cevahir’in, ölen Cevahir’e hastalığı boyunca refakat ettiği ve sürekli yanında olduğu ifade edildi. Ölmeden önce Yusuf Cevahir’e, ‘Ben kurtulamazsam doktoru yaşatma’ dediği iddia edilen Ahmet Cevahir’in, Kalaycı ile asistanına da sohbet sırasında, ‘Ben ölürsem sizi de yaşatmazlar’ dediği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!