‘Soykırım’ tasarısı için Musevi desteği

Güncelleme Tarihi:

‘Soykırım’ tasarısı için Musevi desteği
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2005 02:08

Başbakan Tayyip Erdoğan New Yorktaki temasları sırasında Türkevi’nde Amerikan Yahudi Toplumu (AJC), Anti-Defamation League, B’nai B’rith ve Amerikan Musevi Örgütleri temsilcilerini kabul ederek görüştü.

Erdoğan, İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile de bir görüşme yaptı. Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Musevi dernek temsilcilerine ABD Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komisyonu’nda görüşülecek olan sözde Ermeni soykırımı tasarıları hakkında da bilgi veren Erdoğan’ın, bu konuda Yahudilerin Türkiye’ye yardımlarını istediğini belirtti. Beki, Musevi temsilcilerin ise bugüne kadar bu konuda daima Türkiye’nin yanında olduklarını, bundan sonra da bu desteklerini devam ettireceklerini ifade ettiklerini kaydetti. Beki, Erdoğan’ın bu iddiaları reddettiğini belirtmekle birlikte, Ermeni soykırımı iddiaları hakkında Türkiye’nin başlatmış olduğu girişimler ve arşivlerin açık olduğunu ve isteyenlerin araştırabileceğini söylediğini ifade etti.

Kırmızıda bekledi

ABD’de temaslarda bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Moisiu ile görüşmek için Türkevi’nden BM binasına kurmaylarıyla birlikte yürüyerek gitti. Erdoğan caddeden karşıya geçerken, trafik durdurulmasına karşın ışığın yeşile dönmesini bekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!