Kayıp çocuk ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp çocuk ölü bulundu
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2001 11:11

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde kayıp olarak aranan ve cesedi bulunan 5 yaşındaki çocuğun otopsisinde ölüm nedeni bulunamadı.

Haberin Devamı




Beş yaşındaki V.T. evlerinin bulunduğu 272. sokakta oynarken ortadan kayboldu. Tüm çabalara rağmen küçük çocuk bulunamadı. Sirke fabrikasında işçi olarak çalışan baba Ali Tat, Kemalpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu.


Sokakta oynarken kaybolan V.T.'ın cesedi, akşam saatlerinde babaannesi tarafından evlerinin yakınındaki zeytinlik alanda bulundu. V.T.'ın cesedinde yapılan incelemelerde boynunda ve kafasında darbe izlerine rastlandı.



OTOPSİDE ÖLÜM NEDENİ BULUNAMADI


V.T'ye, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, vücudunda herhangi bir zorlama, darp ve cebir izine rastlanmazken, boyun kırığının da olmadığı saptandı. Küçük kızın cesedinde, ölüme sebebiyet verecek herhangi bir bulguya rastlanmadığı ifade edilerek, İstanbul Adli Tıp Başkanlığı'nda patolojik inceleme yapılması için vücudundan parçalar alındığı belirtildi.



Soruşturmayı Cumhuriyet Savcısı Nazım Güven sürdürürken, olayın aydınlatılması için İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği bünyesinden dedektifler de görevlendirildi.



BABA GÖZALTINDA



Yapılan incelemede, baba Ali Tat'ın hırsızlık suçundan 3 yıl cezaevinde kaldığı, daha sonra eşi Fatma'dan boşanarak kızıyla birlikte, annesi Elif Tat ve kardeşi Coşkun Tat'ın yanına yerleştiği belirlenirken, küçük kızın velayetini elinde bulunduran anne Fatma'nın da yeni bir evlilik yaparak Bergama'ya yerleştiği anlaşıldı.



Ekipler, gözaltında bulunan Ali Tat'ın özel yaşamını ayrıntılı olarak incelerken, akrabalarının da ifadesini aldı.



Bu arada küçük kızın cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndan yakınları tarafından alınarak, toprağa verilmek üzere Kemalpaşa'ya götürüldü.


 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!