Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2005 01:20

gezin

Şu günlerde yakın tarihimizin acı olaylarından biri, 50. yıldönümü dolayısıyla anılıyor. 6-7 Eylül 1955’te İstanbul’da gayrimüslimlerin ev ve işyerlerine yapılan saldırılar araştırmalara da konu oluyor. Türkiye Tarih Vakfı, İnsan Yerleşimleri Derneği ve Helsinki Yurttaşlar Derneği, bir sergi açtı. Tümamiral Fahri Çoker’in Arşivinden 50. Yılında 6-7 Eylül Olayları adlı sergi 250 fotoğraf ve resim belgelerden oluşuyor. Sergi sırasında bir de panel düzenlenecek. 12 Eylül Pazartesi 15.00’te Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu’ndaki panelde, Prof. Dr. Mete Tunçay moderatörlük yapacak, Prof. Dr. Murat Belge, Prof. Dr. Zafer Toprak, Prof. Dr. Ayhan Aktar ve gazeteci Rıdvan Akar da konuşmacı olacak. Sergi adresi: Karşı Sanat Çalışmaları İstiklal Cad. Elhamra Han. No: 258 Kat 2 Beyoğlu-İstanbul. Tarih Vakfı: 0212-513 50 82.

seçin

Halı markası Step, Colortech adlı yeni ev aksesuvarı koleksiyonunu vitrinlere çıkardı. Doğan-Gülyüz Karakaş tarafından azırlanan Colortech koleksiyonu ev aksesuvarlarından oluşuyor. Ayrıca Colortech Tonic adı verilen halı koleksiyonu da var.
5 ayrı renkte puf, tabure ve sehpa özel olarak tasarlandı.

gidin

Türkiye’de Luna adlı şarkısıyla tanınan İtalyan şarkıcı Alessandro Safina, Ferhat Göçer ile birlikte bugün İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye çıkıyor. İkisi, Aşık Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü birlikte seslendirecek. Konser saat 21.00’de başlıyor.

kaçırmayın

İstanbul Beyoğlu’ndaki Fransız Sokağı’nda 9-30 Eylül arasında ünlü kişiler, DJ’lik yapacak. Hedef, mesleği ne olursa olsun, Türkiye’nin ünlülerini DJ kabinine sokarak onların müzik zevkini sokağa yansıtmak. Osman Sınav, Olgun Şimşek, Güngör ve Ruhat Mengi, Savaş Ay, Tuna Kiremitçi, Selçuk Yöntem, Uğur Polat, Sanlı Ergin, Zeynep Tunuslu, Devrim Erbil, İzzet Keribar, Özgü Namal, Nihat Odabaşı, Aylin Aslım, Sevin Okyay, Ali Bayramoğlu, Vecdi Sayar, Ersin Alok, Coşkun Aral, Umur Bugay, Hümeyra, Atilla Dorsay, Deniz Akel, Kandemir Konduk, Sinan Çetin gibi isimler Fransız Sokağı’nda müzik yapacak...

görün

Vitrinler artık yeni sezonun koleksiyonlarıyla doldu. Guess By Marciano koleksiyonunda sonbahar-kış modasının başlıca özellikleri şöyle: Bol bol kullanılan renkli taşlar, streç kumaşlar, uzun ceketler, yüksek belli pantolonlar, elbise ve gömleklerde
çiçek ve hayvan resimleri.

dinleyin

İlk albümü çok beğenilen This is India serisi, ikinci albümle devam ediyor. Yeni piyasaya çıkan albümü, 11 Hint video klibini içeren bir VCD ile birlikte satılıyor. Albümde, Türkiye’de çok beğenilen Baby H’ın da bir parçası var.

bakın

Tuzla’nın Tepeören Akfırat Bölgesi’nde hayata geçirilen Akfırat evleri projesi, TEM Otoyolu Kurtköy kavşağına 11 kilometre mesafede, 140 dönümlük bir arazinin üzerinde bulunuyor. Burada 143 tane bağımsız, bahçeli ev var. Evlerin kimisi 3, kimisi 5 odalı 205 ve 305 metrekare büyüklükte. Fiyatları ise 153 bin Euro’dan başlıyor. Tel: 0212-449 04 05-09.

izleyin

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, Levent’teki Kültür Merkezi’nde bir sinematek açıyor. 12 Eylül 1980 darbesi sırasında kapanan sinemateki hatırlatmak amacıyla, yeni sinematek 12 Eylül 2005 Pazartesi günü açılacak. İlk gösterilecek film Ömer Kavur’un ünlü filmi ‘Anayurt Oteli’ olacak. Film 21.30’da gösterilecek. Levent Kültür Merkezi Çalıkuşu Sokak 1. Levent-İstanbul.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!