Güzel mücadele

KASAP et derdinde, koyun can derdinde. 90 dakika boyunca Ukrayna maçı hiç düşünmedi. Herkes kahverengi ceketle gezen Shevchenko’nun peşinde.

Maçın 80. dakikası Ukraynalılar meşaleleri yakmaya başladılar. Adamlar haklı, ilk defa Dünya Kupası’na gidiyorlar. Biz bu havadan iyi faydalandık. Kontrollü oynadık, fazla alan bırakmadık, özellikle orta alanda ilk toplara basınca rakip üstümüze fazla gelemedi.

Selçuk Fenerbahçe’deki çıkışını burada da sürdürdü. Orta sahayı iyi idare etti. Hakan ile Fatih çok etikili olamadılar. Hakan geldikten sonra Fatih’in oyununda düşme var. Eski etkinliğini kaybetti. Hakan’ı anlamak mümkün değil. Devre arası olmuş, hakem düdüğünü çalmış, gidip itiraz ediyor ve sarı kart görüyor. Dikkat etmesi lazım, yaşlandıkça artık iyice çenesine vurmaya başladı.

Herşey dahil

Kalede Volkan oyunu çok dikkatli ve güzel takip etti. Onun için de vurulan toplarda bulunması gereken yerlerde bulundu. Ayaklarını yerden kesmeyen, bir kaleci zaten gerektiği zamanda uçmalı. Volkan’da da bu özellik var. Onun yerinde olsam, Schumacher’in kasetlerini bulur, devamlı izlerim. Yapı olarak da ona benziyor. Ondan bir şeyler kaparsa daha mükemmel olur.

Bundan sonra oynayacağımız Arnavutluk maçı ve Danimarka-Yunanistan maçı herşeyi içinde maçlar. Hani bizim güney sahillerimize turist geliyor ya, herşey içinde; kahvaltı, yemek, içecek, yatak aynen onun gibi.

Shevchenko oynasaydı, ne olurdu? Bence bundan kötü olmazdı. Çünkü Ukrayna’nın aklı bizde değildi. Maçtan sonraki kutlamaları düşünüyorlardı. Şimdi bizim önümüzde Arnavutluk’u yenmek var. Mutlaka kolay olmayacak. Çünkü sahada oynanandan fazla saha dışı güçler devreye girecek.

Erzik faktörü

Öyle veya böyle Şenes Erzik’in hakkını inkar etmemek lazım. Dün gece son anda bizim Milli Takım, Ukrayna Milli Takımı ve hakemler sahaya çıkarken, Şenes Erzik herkese hakim olur biçimdeydi. Belki hiçbir şey demiyordu, ama duruşuyla ‘Ben buradayım’ mesajı veriyordu. Çalınacak ters bir düdük, hakemin hafif bir korkaklığı veya ev sahibi takıma leyhte etkisi, bu görüntüyle otomatik olarak kayboluyordu.

İyi futbol oynamadık, ama güzel mücadele verdik. Zaten bu tarz gergin maçlarda fazla futbol beklemek hayal olur. Rakibimizin ununu eleyip eleğini asmasından güzel faydalandık. Herşeye rağmen galibiyet çok güzel. Ama şunu hiçbir zaman unutmamak lazım... Bizim bu gruptan birinci olarak çıkmamız gerekirdi. Bunun da sorumluları, şöyle bir düşünüp kendi kendilerine hesaplarını verirler herhalde.
Yazarın Tüm Yazıları