Sağ kolu İP’te

Güncelleme Tarihi:

Sağ kolu İP’te
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2005 16:00

Nur Cemaati lideri Fethullah Gülen’in eskiden ‘sağ kolu’ olarak tanınan Nurettin Veren İşçi Partisi’ne katıldı.

Haberin Devamı

Veren, İP İstanbul il Başkanlığı’nda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu bir basın toplantısı yaparak, partiye geçiş nedenlerini açıkladı.

  Â

Şu ana kadar siyaset içinde yer almayı hiç düşünmediğini ifade eden Veren, Fethullah Gülen’e karşı olan tutumunun ve Türkiye’nin AB’ye girişini eleştiren fikirlerinin kamuoyuna yansımadığını söyledi.

 

Veren, sosyal faaliyetlerin pazarlanmasından büyük rahatsızlık duyduğunu savunarak, Atatürk çizgisine sahip bir mücadele arayışı içinde olduğunu ve bunu İP’te gördüğünü dile getirdi.

 

Haberin Devamı

"FETHULLAH GÃœLEN KULLANILIYOR"

 

Veren, beş Ortadoğu ülkesinde altına imzasını attığı okulların Gülen’in etkisi altında kaldığını ileri sürerek, buna karşı mücadelesinde yanında sadece İP’i gördüğünü belirtti.

 

Ülkenin birlik ve beraberliğini, Laik-Atatürkçü düşünceyi İP içerisinde temsil edeceği inancında olduğunu vurgulayan Veren, "Fethullah Gülen ABD’ye sığınıp, Vatikan ile işbirliği kutsanıyor. Bunun sorgulanması gerekir. Gülen sürekli masum okulları vitrine veriyor. Bunları Büyük Ortadoğu Projesi’ne malzeme ediyor. Fethullah Gülen Türkiye menfaatleri dışında birileri tarafından kullanılıyor. Gülen 7 yıldır ABD’de olduğunu nasıl açıklayacaktır. CIA, FBI ve Pentagon ile olan işbirliğini ortaya koymalı" dedi.

 

"SİYASİLER OY KAYSIYLA GÜLEN’E ENGEL OLMADI"

 

Gülen ile karşı karşıya getirilmek istediğini ifade eden Veren, Gülen’i görmek için ABD’ye gittiği zaman, Gülen’in kendisine "Bana suikast yapmak için geldin. CIA ve FBI gelsin Nurettin Veren’i öldürsün" dediğini iddia etti.

 

Haberin Devamı

Veren, Gülen’in bu çağrısından sonra internet sayfasından açıklamalar yapma gereği duyduğunu ancak sayfanın "hacklendiğini" belirterek, Ulusal Kanal aracılığıyla açıklamalarını yaptığını bildirdi.

  Â

Mücadelesinin temelinde Gülen’in imparatorluğunun oluşmasını engellemek bulunduğunu söyleyen Veren, "1995 yılında Tansu Çiller, Süleyman Demirel ve daha sonraları Bülent Ecevit ile Fethullah Gülen’i görüştürdüm. Çünkü Gülen’in yaptıklarının önüne geçmek gerekiyordu. Ancak siyasiler oy kaygısıyla buna engel olmadılar" diye konuştu.

 

Fethullah Gülen’in MİT içinde büyük bir kesime sahip olduğunu ileri süren Doğu Perinçek ise Veren’in Türkiye’yi Gülen’den kurtarmak için mücadele ettiğini öne sürdü.

 

Haberin Devamı

Basın açıklamasının ardından Perinçek, İP’in rozetini Veren’e taktı. İSTANBUL (ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!