Futbolcu suçsuz

FENERBAHÇE için, son iki maçın Rize ve Samsun ile olması bir şanstı. Rize’de bunu değerlendirdiler. Orada çok gol pozisyonuna girdiler.

Ama dün geceki Samsun maçında Rize’ye göre daha bir derli toplu oynadılar. Selçuk, Marco, Appiah. Bu üçlü orta alanda dengeyi iyi kurunca Fenerbahçe hücumda fazlalaştı.

Fakat yine kopuk kopuk oynuyor. Bireysel mükemmel işler yapıyor, ama takım oyununda sarı lacivertliler hem Alex’i, özellikle de Anelka’yı kullanamıyorlar. Anelka gibi bir oyuncun varsa, bütün hücum organizasyonlarını onun üzerinden geçirmen ve ona boş alanlar yaratıp diğer oyuncuları dublör olarak kullanman lazım.

Renkli saçlar

Çünkü bu oyuncu, Avrupa’da bile nadir olan kısa mesafede patlamaya sahip. Tabanca gibi çıkıyor. Zaten ilk çıkışta rakibin bütün fizik-moral gücünü çökertiyor. Ve devamında da rakiple ikili-üçlü girdiği mücadelelerde topu iyi kullanıyor. Hem solundan hem sağından rakibini ekarte edebiliyor. Ama Fenerbahçe ne yazık ki bu oyuncudan yüzde 15-20 bile faydalanmış değil.

Dün gece en fazla mücadele eden oyuncu Serkan’dı. Zaten bu oyuncunun en büyük özelliği bu. Üç kişilik koşuyor, iki kişilik mücadele ediyor. Mehmet Yozgatlı, Daum tarafından otomatiğe bağlandı. Hep ikinci yarı oyuna giriyor. Bu oyuncu geçen sezon daha iyiydi. Bu sene bir değişikliği var, saçları renklenmiş. Oyunu renksizlenmiş. Selçuk’ta hergün daha iyiye doğru bir gidiş var. Önder en iyisini yapıyor. Nobre her zamanki gibi gene ‘Nasıl kendimi atarım, serbest vuruş kazandırırım ya da penaltı yaptırırım’ havasında.

Kim daha hızlı?

Fenerbahçe’nin özellikle ikinci yarı iyi olması kendilerini de fazla aldatmasın. Samsunspor geçen seneki Samsunspor bile değil. Eğer bu Samsun kendini çabuk toparlamazsa sezon boyu düşme mücadelesi yapar. Fenerbahçe’deki en büyük değişim yeni yapılan kapalı tribünde. Takımdan daha seri ilerleme kaydediyor. Her hafta gelince büyük değişiklik görüyorsunuz. Emeği geçenlere helal olsun. Bülent Demirlek iyi niyetli. Gördüğünü çalmaya çalıştı. Bazı ikili mücadeleleri çözemedi. Ama hiç olmazsa eyyam yapmaya çalışmadı. Kafasında şeytan yoktu.

Fenerbahçe eğer Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir derece yapmak istiyorsa Alex’ten ve özellikle Anelka’dan Daum’un çok iyi faydalanması gerekir. Yoksa bu iki oyuncuya da verilen paralar yazık. Ve bunda futbolcuların en ufak bir günahı, suçu yok!...
Yazarın Tüm Yazıları