Merkel: Türkiye'yi seçim konusu yapmayacağız

Güncelleme Tarihi:

Merkel: Türkiyeyi seçim konusu yapmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2005 08:15

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB üyeliğini Almanya'da 18 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesinde ana seçim konusu yapmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Merkel, ARD televizyonunda yayınlanan “Sabine Christiansen” adlı açık oturumda, Türkiye'nin AB üyeliği konusunu ana seçim konusu yapıp yapmayacakları şeklindeki bir soruya karşılık, “Türkiye'nin AB üyeliğini seçim konusu yapmamız kimseyi şaşırtmayacaktır, ancak ana seçim konumuz bu olmayacak” dedi.

  

Almanya'nın işsizlik ve ekonominin canlandırılması gibi çok daha önemli sorunları olduğunu belirten Merkel, AB'nin Türkiye gibi büyük bir ülkeyi alacak durumda olmadığı için bu konunun şimdilik gündemde olmaması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

  

Türkiye için imtiyazlı ortaklık istediklerini tekrarlayan Merkel, Türkiye'ye karşı dürüst davranılması gerektiğini, yıllarca sürdürülen görüşmelerden sonra AB'nin Türkiye'yi alacak durumda olmadığının söylenemeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

  

Merkel, vatandaşların Avrupa'nın sınırlarının nerede sona erdiğini bilmek istediklerini, bu nedenle seçim mücadelesi sırasında Türkiye'nin AB üyeliği konusuna da değindiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!