Mutsuz futbolcular

FENERBAHÇE, bildiğiniz gibi. Ne bir kanat organizasyonu, ne verkaç, ne şut, ne de bir organize atak... Hiçbir şey yok. Daum, sahaya bir kadro çıkarıyor. Onlar da oynuyor. Futbolcuların mutsuz oldukları net bir şekilde gözüküyor. Yine kazanılan bir ölü toptan gol ve tamamen tesadüf ikinci gol.

Diyarbakır’a bakıyorsunuz, ne yapacağı önce planlanmış, herkes nereye koşacağını biliyor, hiçbir şekilde hakemle ve rakiple oynamadan mükemmel mücadele ediyorlar. Tek hataları, 60. dakikadan sonra defanstaki oyuncuların fazlaca geriye çekilmeleri, ceza alanlarına girmeleri. Allah var, Hüseyin Kalpar tam önümde adamın gırtlağı yırtıldı, ‘Niye ceza alanına giriyorsunuz, çıkın’ diye.

Bu Daum, elindeki bu kadar kaliteli oyuncuya her ay, bakın her ay diyorum, yani 30 gün günde bir idman çalıştırarak, her bir organize poziyon öğretseydi, bugün F.Bahçe takımının elinde 24 tane organize hücum zenginliği olurdu. Bunun 5-6 tanesi de Diyarbakırspor’a yeterdi.

Daum, Türkiye’de milleti aldatıyor. Bu takımı günlük yaşatıyor ve gelen üst düzey futbolcular da teker teker kaçıyorlar. Çünkü onların kapalı kapılar ardındaki tehditlerini kaldıramıyor. Neden? Çünkü onlara cevap verecek futbol bilgisi yok.

Tatlı yemedi

Düşünübiliyor musunuz, oyundan çıkmışsınız, yedek kulübesinde oturuyorsunuz. Yani sakinleşmişsiniz. Ani bir reaksiyon gösterme şanssızlığınız yok. Ve oyundan atılıyorsunuz. Bunun adı sorumsuzluktan başka bir şey değil. Onun adı da Tuncay.

Serkan,
iki senedir rakibin hücum ettiği her pozisyonda yalandan kendini atıyor. Ve hakemler de bunu yiyorlardı. O da içinden kıs kıs gülüyordu. Bunun örneklerini de Maraton’da defalarca gösterdik. Ama dün gece Tatlı yemedi, o da gitti ikinci Diyarbakır golü oldu.

Bir başka şeyi daha anlamak mümkün değil. Alex, hem penaltılarda hem serbest vuruşlarda ayağının içini kullanarak kalecinin sol tarafına vuruyor. Kaleciler, duracakları normal yerde değildi. 1-1.5 metre daha sola gitseler, Alex’in kafasını karıştıracaklar. Ya Alex, oraya vurmayacak. Vurursa çıkaracaklar. Ya da Alex, yön değiştirip ters tarafa vuracak. Ama oraya vurunca da bu etkinlikte olmayacak. Bakalım bizim hangi kaleci bunu yapacak?

Daum, seyircisiz maçta, kuzu kuzu oyunu seyretti. Kalpar, seyirci de olmadığı için çok pozisyonda takımına taktik yönden bağırarak etkili oldu. Daum’un bir tek 79. dakikada sesini duydum. O da hakeme diyordu ki, ‘kaleci vakit geçiriyor.

Biraz bekle

Serdar Tatlı
iyi maç yönetti. Ama soruyorum kendisine, 47.dakikada Appiah vuruşu gol olsa ve o vuruş yapılmadan önce çaldığı düdüğün hesabını nasıl verirdi? FIFA yardımcılara ne diyor? Biraz bekle. FIFA yıllardır size de aynı şeyi söylüyor. Bir yudum bekleyin.

Maçın geneline baktığımızda, daha iyi oynayan, daha iyi mücadele eden, daha organize olan Diyarbakır’dı. Şans geçen yıl olduğu gibi Fener’in yanındaydı ve Diyarbakır’dan 1 puanı kaptı.
Yazarın Tüm Yazıları