Sorun ortada

Saidou, Iliç-Hasan-Altan üçlüsünün arasında tek başına mücadele etti. Böyle olunca rakip G.Saray defansının üzerine direkt ve tek topla geliyor.

GALATASARAY-Konyaspor karşılaşması, seyrettiğim üç maçın içindeki en tempolu olanıydı. İki takım da zaman zaman çok iyi işler yaptı. Sezonun birinci maçı ve yeni kurulan kadrolar... Bir anda üst düzey tempo beklemek bence hayal. Ancak, ilk maça göre bence iyi.

Galatasaray ilk 20 dakikada müthiş bir pres uyguladı. Sonra aynı tempoyu sürdüremedi. Bunda en büyük faktör, Altan’la Hasan’ın fazlaca çizgiye doğru gitmesiydi. Özellikle Hasan, ilk yarı defansa yardıma hiç gelmedi. Hasan’la Altan’ın zaman zaman yerlerini değiştirseler bence iyi olurdu.

Seyirci hırslandırdı

Konyaspor dengeli bir takım, boş takım değil. Ama onların da geçen sezonki oyun sistemlerine göre bayağı değişiklikleri var. Bence Galatasaray’ın maça başlarken en büyük kaybı seyircisiydi. Çünkü, dakika 1, seyirci yönetim aleyhine bağırmaya başladı. Bir kısım seyirci de onlara tepki gösterdi. Aslında bu, sahaya olumlu yansıdı, futbolcuları hırslandırdı. Erken gelen gol sanki yangının üstüne sıkılan köpük gibiydi.

Song’un yaptırdığı penaltı çok acemiceydi. Iliç iki gol attı ama çok etkili bir oyun sergileyemedi. Ama gol alanlarına iyi sızdı. Öyle veya böyle Mondragon’un kalede olması avantaj.

Saidou, devamlı oynarsa, çok faydalı olacak görünümünde. Çünkü Iliç-Hasan Şaş-Altan üçlüsünün arasında tek başına mücadele etti. Rakip bu alanda hem fazla kalıyor, hem etkili oluyor. Haliyle de Galatasaray defansının üzerine rakip direkt ve tek topla geliyor. Üçü de defans yapmayınca bütün yük Saidou’ya bindi. Böyle olduğu halde bile Kamerunlu futbolcu hücuma yardım etti.

Galatasaray, bu maçta mümkün olduğu kadar tek topu iyi yaptı. Bunun süresini artırırlarsa, çok maçı çabuk çözerler.
Yazarın Tüm Yazıları