Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

MHP’nin mahşeri AKP’nin kıyameti

MHP’nin 16’ncı Erciyes Kurultayı’nı izlemek amacıyla Kayseri’ye giderken yol boyunca gazeteci Hakan Akpınar’ın yeni kitabını okuduk.

Tekir Yaylası görünüp, kafamızı kaldırdığımızda kitaba adını veren ‘Kurtların Kardeşliği’nin anlamını daha iyi çözüyoruz.

Binlerce çadır, on binlerce ‘kardeş kurt’; kadını erkeği, yaşlısı genci ile koca dağı bir şenlik alanına çevirmiş.

Uçurtmalar uçuruluyor, kadını erkeği omuz omuza halay çekiyor, onlarcası aynı çadırın altında uyuyor, Telekom’un özelleştirilmesine karşı imza toplanıyor, sevgililer el ele özgürce yürüyüş yapıyor.

Çadırların ortasındaki meydanda ise aralarında uzun saçlıların da yer aldığı Ülkü Ocakları sanat grupları Alevi deyişleri dahil, türküleriyle on binleri coşturuyor.

EN BÜYÜK SOSYAL ETKİNLİK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, manzaradan çok memnun.

‘Burada tanışıp evlenenler bile var’ demesi, bizde, ‘Bu toplantı kurultaydan çok büyük bir sosyal etkinlik’ kanısı uyandırıyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır’ın, ‘Burası MHP’nin mahşeri, AKP’nin kıyameti olacak’ diye toplantının siyasi boyutunu öne çıkarması da düşüncemizi değiştirmiyor.

Sıradan insani ihtiyaçların karşılanmasında dahi büyük zorluklar çekilen, çoluğuyla çocuğuyla on binlerin katılımını sağlayan bu sosyal etkinliğin sosyolojik tahlilinin çok ilgi çekici olacağını düşünüyoruz.

Buna rağmen, tüm şenliklere katılmış olan Bahçeli, bizi 16 Türk devletinin kurucuları ile Atatürk, Türkeş ve kendisinin posterlerinin yer aldığı Beyçadırı’nda ağırladığında işi siyasete döndürmekten kaçınmıyoruz.

SEÇİM 2006 İLKBAHARI

Gazeteci arkadaşlarla Bahçeli’nin yanına bağdaş kurup oturuyoruz, sorular bitince, yakın oturmamızın avantajı ile sohbeti biraz daha sürdürüyoruz.

MHP Lideri’nin bazı ilginç görüşlerini bu sırada öğreniyoruz.

Bahçeli, Hürriyet yazarı Erdal Sağlam’ın bir yazısına dayanarak, AKP’nin 13 Kasım’da seçim hesapları yaptığı yönünde haberler olduğunu dile getiriyor.

Bahçeli, ‘3 Ekim geçmiş, bazı şeyler belli olmuş olacak. Bir de ramazan bitmiş oluyor. Belediyeler eliyle ramazanda yardımlarla geniş kesimlere ulaşıp seçime gidebilirler. Bu senaryo olabilir’ diyor.

Ancak, kişisel kanısını, ‘Seçim 2006’nın ilkbaharında olabilir’ diye açıklıyor.

AKP’nin seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına, normal süresine bırakmasına ise pek olasılık vermiyor.

AKP BÜYÜK TAHRİBAT YAPIYOR

AKP’nin ve özellikle Başbakan’ın terör konusunda etkin bir mücadeleye yanaşmadığını ısrarla dile getiren, bu yönde sert eleştiri yapmaktan kaçınmayan Bahçeli, ‘AKP, büyük tahribat yapıyor. Bu tahribatı kapatılır gibi görmeyenler var’ diyor ve ilginç bir tespitte bulunuyor:

‘Biz hariç hiçbir parti bu tahribatı onaracak gücü kendinde görmüyor. Bu yüzden AKP’nin alternatifi olmak istemiyor. Biz istiyoruz, hazırız da.’
Yazarın Tüm Yazıları