İki sorumsuz adam

FUTBOLCULAR, teknik adamlar ve hakemler... Sahanın içinde ve yanındaki 90 dakikaya yüzde yüz etkili olan etkenler. Dün gecenin sorumsuz tek ismi ve baş aktörü, yani maçın esas oğlanı Ali Tandoğan’dı...

Yaptığı ‘amatörce’ demeyeceğim, ‘sorumsuzca’ hareketten sonra, takımını Türkiye Ligi’ne mahkum başlattı. Aslında Ali Tandoğan haklıydı. Çünkü çok futbolcunun yıllarca yaptığı o haraketi, Alper Ulusoy’un çok ağabeyisi, çok ustası görmemiş ve duymamıştı. ‘... lan görmüyor musun?’ cümlesini Ulusoy duyunca maçın ve işin rengi bir anda değişti.

İyi oynayacaksın

Beşiktaş 75 dakika 10 kişi oynamasına rağmen Erciyes bu avantajı sahaya yansıtamadı. Onlar haklılar, yeni bir takımlar. Geçen sene şampiyon olan takımdan ilk onbirde 2-3 kişi oynuyor. Ama şu bir gerçek ‘Ben Beşiktaş’ım, benim futbolcularım rakiplerime göre daha kaliteli ve benim imkanlarım daha fazla’ diyorsan, daha iyi futbol oynayacaksın.

Beşiktaş’ın yediği golde İbrahim Toraman ilk hareketi yapıp topa vuracaktı. Belki Cordoba’yı da sakatlayabilirdi. Ama bir defans adamı pozisyonun içindeyse, kaleciye müdahale hakkı vermeden, işi kendi bitirmeli. Rıza 65. dakikada Erciyes’in attığı kontra topta 35 metreye çıkarak kafayla topu çıkaran Cordoba’yı kendi defans elemanlarına ‘Siz ne iş yaparsanız’ diye gösteriyordu.

Sergen’in mesajı

Sergen
’e soyun denildiğinde o tozluklarını yeni giymeye başladı. Yani Sergen içinden diyordu ki, ‘Ben yürüye yürüye de olsa, bu takımda oynarım...’

Sergen
şunda haklıydı. Futbol koşarak oynanan bir oyun ama Sergen bu kadar koşan, ama sadece koşan, teknik olarak maça ağırlığını koyamayan bu kadar futbolcunun arasında, ‘Benim oynamam lazım’ diyordu herhalde. Nitekim, İsmet Arzuman’ın yarattığı bir faulden sonra Sergen’in gol vuruşu mükemmeldi. Aslında Arzuman’ın o faul vuruşunu ters tarafa vermesi gerekiyordu. Maalesef Ali Tandoğan’dan sonra dün gecenin ikinci büyük kötü önemli ismi İsmet Arzuman’dı. Yanlış düdükler çaldı. Koray’a gösterdiği sarı kart yanlıştı. Bu sefer onları düzeltmek için eyyam düdükleri çaldı veya çalmadı. Merak ediyorum, acaba gözlemcisi kaç verecek. Eğer yüksek puan verirse, o gözlemci de mercek altına alınmalı.

Beşiktaş yönetimi ‘Carew’i verip, para kazandım’ diye övünüyor. Ama o Carew Lyon’da neler yapıyor. Aynı yönetim, Carew’de neler kazandığını söylerken, Juanfran’da neler kaybettiğini söylemiyor. Beşiktaş bu yıl iyi mücadele eder. Ligdeki mücadeleyi sonuna kadar götürebilir. Ama tek bir şartla... Tümer’den azami faydalanması gerekir.

Kayseri Erciyesspor canı gönülden mücadele etti. Çok yeni bir takımlar. Aldıkları bir puan bence başarı. Çünkü onların hedefi bu sene ligde kalmak olmalı.

NOT: Maçın bitiş düdüğünden sonra İsmet Arzuman’ın yanına giden Okan, onun elini ısrarla sıkmak istedi. İsmet Arzuman’da onun elini sıkmamak için ısrar etti. Tribünden bunu anlamış değilim. Futbolcu el sıkmak isterken art niyetliyse cevabı verirsin. Değilse elini sıkarsın...
Yazarın Tüm Yazıları