Tepkim hükümetin bize bakışına

Güncelleme Tarihi:

Tepkim hükümetin bize bakışına
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2005 01:58

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Bolu’da Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) katıldığı temel atma törenine, Ankara’da işi olduğu gerekçesiyle gelmeyen Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, ‘Benim yaptığım, Türk yüksek öğretim sistemine karşı hükümetin tavır ve tutumuna tepki idi’ dedi.

İmam hatip lisesi mezunu olan Prof. Akbıyık, dün makamında düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan’ın üniversiteye davet şeklinin yanlış olduğunu belirterek, şunları söyledi:

REKTÖR DEĞİŞİKLİĞİ

‘Sayın Başbakan’ın üniversiteye daveti aşamasında tepkimizi koyduk. Bu tepkiye rağmen sayın Başbakan törenlere katılınca, yönetim kurulumuzun tepki içerikli açıklaması yapıldı. Biz yaptığımız açıklama ile siyasi iktidarın üniversitemize ve üniversitelere bakışına tepki gösterdik. Bu tepki, özellikle Acil Eylem Planı kapsamında rektörlerle ilgili yapılacak değişikliklerden doğan rahatsızlığın yansımasıydı.’

BAYSAL AĞLADI


Bu arada İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, düzenlediği basın toplantısında, üniversite bildirisinin son paragrafında vakıf yönetiminin Atatürkçü çizgiden saptığı ve siyasileştiği gibi bir imaya maruz kaldığını söyledi. Baysal, gözyaşlarına hakim olamayarak, ‘Vakfımız kurulduğu günden bugüne kadar rahmetli kurucusu büyük hayırsever İzzet Baysal’ın işaret ettiği yoldan ufak bir sapma göstermeden çalışmış, hiçbir siyasi anlayışa taraf olmamıştır’ diye konuştu.

Baykal: Erdoğan ortamı geriyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Bolu AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’a yönelik sert sözlerini eleştirdi. Baykal, ‘Medya önünde bir üniversite rektörüne yönelik tek taraflı bu suçlamalar hiçbir şekilde kabul edilemez. ‘Sen maaşlı memursun, haddini bil’ diye bağırıyor, bu sözler Başbakan’a yakışır mı? Nasıl Başbakan bir görev yapıyorsa, rektör de, memur da görev yapıyor’ dedi.

AKP tepkisi: Bolu’yu terket

BOLU İl Genel Meclisi’nin AKP’li üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yaşar Akbıyık’ın görevinden istifa etmesini ve Bolu’yu terk etmesini istedi. Meclis üyesi Zeki Ozulluoğlu, ‘Başbakan’ın katıldığı davete katılmayarak protesto eden, ülkesinin başbakanını bilemeyecek kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne saygısızlık eden Yaşar Akbıyık’ı şiddetle kınıyoruz, Bolu’yu terk etmeye ve rektörlükten istifa etmeye davet ediyoruz’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!