Hagi'nin yumruğu

STADIN emniyet, yol, güvenlik konularını ayrı yazacağım. Yani Şampiyonlar Ligi hazırlığını... Biz, teknik olarak sadece Türkiye Kupası finalini yazalım.

Hagi çaldı, Hagi oynadı, Hagi iyi yaptı, Hagi kötü yaptı... Daum hep baktı. Hagi yumruk atıyor, yumruğu boşa gidiyor, neredeyse kolundaki saat fırlayacak. Daum yine seyrediyor.

G.Saray lig maçlarında genelde üç forvetle oynuyor. Bu sefer bir tek Hakan’la çıktı. Hem Ribery’yi, hem Necati’yi bayağı bir orta sahaya çekti. Daum bunu yarım saat çözemedi. Zaten o yarım saatte de iş bitti. Bırakın yarım saat dediğime, devre oldu salim kafayla da çözemedi. Normaldir. Birisi üst düzey bir oyuncuydu, diğeri üçüncü sınıf, amatör kümede oynamış. Bir tek Hakan, koskoca ilk 45 dakikada 5 Fener defansıyla mücadele etti. Aslında cümleyi ters çevirmek lazım. Hani bizde var ya, beşibiryerde diye, tam öyle oynadılar.

Hagi, Fener’e sabotaj yaptı

Seyicrilerden bazıları soruyor, ‘Alex ne iş yapar?’ diye. Hagi, Fener takımının Alex’le bütün bağlantılarını kesti. Hani bir yere sabotaj yapacaksan önce telefon kablolarını kesersin ya, onun gibi. Bu kadar iyi şeyler yapan Hagi, skoru korumak için Necati ile Ribery’yi bence oyundan erken aldı. Bir 15 dakika daha sabretseydi, maç zaten 75’te 6-1 olurdu. Ama o, garantiye gitti. Maçın iki tane çok önemli ismi var. Birisi Mondragon, birisi Necati. Kaleci olanı çok önemli noktada iki top kurtararak -orada onun için şanslı diyebilirsiniz ama o gerekeni yaptı, şans da yanındaydı- Fenerbahçe’nin iştahlanmasını engelledi. Futbolcu olanı, oyunda kaldığı sürece resmen F.Bahçe takımına diken gibi battı.

Aç kurt ava çıkar

Ribery,
ters bir oyuncu. Soldan gider zannediyorsun, sağ tarafına yatıyor. O tarafa bakıyorsun, öbür tarafa dönüyor. Sert gireyim diyorsun keklik gibi sekiyor. Duruyor zannediyorsun, hareketleniyor. Necati ile Ribery, inanılmaz istekli ve arzuluydular. Bu ikisinin hevesini de Hagi kursağında bıraktı. G.Saray, bu yıl F.Bahçe’ye göre daha bir takım. Yardımlaşıyorlar, işlerini yapıyorlar. Birisi, yani G.Saray parasını az alıyor. F.Bahçe’nin karnı da tok, sırtı da pek. Aç kurt ava çıkar. Bütün bir yıl böyle geçti. Bu maç sürpriz değil. Daum küçük maçların teknik adamı. Hiçbir büyüğü ısıramadı.

Serdar Tatlı, çok iyi bir maç yönetti. Ben, Serdar Tatlı’nın son derece yanlış kararlarla bazı maçlara tesir ettiğini biliyorum. Ama hiçbir gün Serdar Tatlı için ‘art niyetli’ demedik. Adam gibi adamdır. Onun için de hiçbir futbolcu ondan rahatsız değil. Çünkü bir gün öyle, bir gün böyle düdük çalmıyor. Beş sene evvel de aynı düdüğü çalıyordu, beş sene sonra da. Çok da akıllı, cin fikirli geçinmiyor. Onun için de Allah da ona yardım ediyor.
Yazarın Tüm Yazıları