Şükrü Küçükşahin
Şükrü Küçükşahin
Şükrü KüçükşahinYazarın Tüm Yazıları

Edü ile Büdü’ye 2.1 milyon dolar!

GEÇEN hafta görülen Beyaz Enerji davasında tutuklu sanıkları Enerji Üretim A.Ş (EÜAŞ) Genel Müdür Vekili Önder Piyade ile müteahhitler Muzaffer Nasıroğlu ve Cemil Kazancı serbest bırakıldılar.

Davanın şu an için tutuklu iki sanığı kaldı.

Bir numaralı sanık İbrahim Selçuk ile EÜAŞ Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst.

Mahkeme kararı pek de sürpriz oluşturmadı; ancak bu davada, olayın mali soruşturmasının henüz yeterince ortaya çıkmadığı izlenimi ediniliyor.

Oysa, rüşvet suçlamasının önemli bir iddia olarak yer aldığı davanın mali boyutunun, banka yeminli murakıpları ve maliye uzmanlarınca titiz bir araştırmadan geçirilmesi gerekiyor.

Bu yöndeki araştırmaların sürmekte olduğu belirtiliyor.

Tabii sonucun ne olacağını şimdiden kestirmek mümkün değil.

Ancak, dava iddianamesinde büyük para hareketlerine atıf yapılması, konu üzerinde önemle durmayı zorunlu kılıyor.

‘SELÇUK’A ÖDEME VEYA ÇIKTI’

İddianamede, İbrahim Selçuk’un işyerinde yapılan aramada, sekreteri Demet Göktaş’ın masasında ele geçen bir yazılı belgeye yer veriliyor.

Bu belgede TL, dolar ve euro cinsinden para listesi var.

Listedeki paraların karşılığında ise harfler yazılmış.

Savcılık, iddianamede bu listeyle ilgili şu yorumu yapıyor:

‘Listedeki harflerin kimlere ait olduğu anlaşılamamış ise de harfler karşısındaki rakamların, ihaleye giren şirketler tarafından sanık İbrahim Selçuk’a, faaliyetleri karşısında ödenen paralar olacağı, bu paraların bir kısmının da çıktı olarak şirketler arasında paylaşıldığı düşünülmektedir.’

Sekreter Demet Göktaş da savcılıktaki ifadesinde, listedeki paraların ne anlama geldiğini bilmediğini, böyle bir listeyi hatırlamadığını; ancak ‘F.M’den gelen’ ibaresini, ‘Fernas Muzaffer’ olarak düşündüğünü söylüyor.

İbrahim Selçuk ise ifadelerinde, bu listenin ne anlama geldiği yönündeki ısrarlı tüm soruları yanıtlamama yoluna gidiyor.

E.B. İLE R.K.

İddianamedeki belge ise aynen şöyle:

İBRAHİM SELÇUK’UN ŞAHSINA: 1- 250 bin dolar, 2- 30 bin dolar, 3- 15 bin dolar, 4- 10 bin dolar, 5- 5 bin dolar, 6- 27 milyar TL.

İRBAHİM SELÇUK HARCANAN: 1- S.İ 100 bin euro, K.B. 25 bin dolar, 3- B.B. 20 bin dolar, 4- G.N. 10 bin dolar, 5- S.İ.-G.H. 35 milyar lira.

F.M’DEN GELENLER (Rakamlar oldukça büyüyor): 1- E.B. 2 milyon 150 bin dolar, 2- G.S. 250 bin dolar, 3- R.K. 475 bin dolar, 4- R.K. 300 bin dolar, 5- S.İ. 100 bin dolar, 6- R.R. 50 bin dolar, 7- P.U. 15 bin dolar, G.N. 10 bin dolar.

Görüldüğü gibi en büyük rakam E.B. harfleri karşılığında yazılmış.

Bu kadar büyük miktarda paranın elden dolaştırılacağı düşünülemeyeceğine göre, banka hareketlerine bakmak çok önemli hale geliyor.

Yoksa bu harflere bakarak Edü ile Büdü’yü veya Ecüş ile Becüş’ü mü düşüneceğiz!

Ayrıca karşısında toplam 775 bin dolar yazılı R.K. neyin şifresi olabilir ki?

Bu kadar büyük rakamlara muhatap olan E.B. ile R.K. ve de diğerleri kim veya kimler acaba?
Yazarın Tüm Yazıları