Dudaklar uçuklayacak

Olaylı Akçaabat Sebatspor- Kayserispor maçından sonra bir operasyon başladı ama bıçak gibi kesildi. Birinci kademeden sonra ikinci, hatta üçüncü kademe yapılmalı. O zaman herkesin gözleri faltaşı gibi açılacak, dudakları uçuklayacak.

AKÇAABAT Sebatspor- Kayseri maçı, maçın öncesi ve sonrası müthiş bir olay...

Ve olayın dibine girdiğinde, karşımıza çıkacak netice çok kimsenin gözlerini faltaşı gibi açacak.

Bunu meydana çıkarmak için birinci kademe çalışması yapıldı. Elde belgeler de var. Ama ikinci, üçüncü kademenin yapılması gerekir. Çünkü savcılar şu anda topu Trabzon’dan Ankara’ya, Ankara’dan Trabzon’a atıyor.

Bu işin en tepesinde olanlar organizasyon yarım kalınca 350 milyar lirayı sokağa attılar. Trabzon’da ve İstanbul Bakırköy’deki spor toto bayiinin iki gün boyunca kimlerle konuşma yaptığı belirlendi mi? Niye bu konuşmalar operasyondan sonra bıçak gibi kesildi. Daha bunun gibi onlarca soru.

Yapılacak iş şu... Ankara’dan bir müfettiş tayin edilecek. Yanına iki tane savcı, 2 futbol adamı, emniyetten sorgu tekniğini bilen çaprazlama sorguyu iyi yapan tecrübeli iki polis görevlendirilecek. Çok fazla değil, 4 gün sonra herkesin gözleri açılacak, dudakları uçuklayacak.

Bakalım bu uygulama yapılacak mı? Yoksa bu işi kapatmak isteyenler mi başarılı olacak.

Şu ana kadar oldukları gibi...

Futbol ticarettir

ALEX’i Real Madrid istiyormuş...

Bu cümleyi duymak benim hoşuma gitti.

Sezon başında ‘Bu adam alınmaz, bir şey yapamaz’ diyenlere en büyük tokat budur.

Alex doğru transferdir. Çünkü bir futbolcuyu alırken de kazanacaksın, satarken de. Yani elinde patlamayacak. Bence Real Madrid, Alex’i istiyorsa, Aziz Yıldırım iyi bir fiyata satar ve yerine iki tane iyi oyuncu alır.

Spor kulübünü ticari zihniyetle idare edeceksin.

Kimin umurunda

ANKARA Kavaklıdere Tunalı Hilmi Caddesi’nin Bülten sokak ile kesiştiği yerde iki yıldır bir inşaat yapılıyor. İnşaat haricinde yayaların yürüdüğü kaldırım 3 metre 80 santim. Ama bu inşaatın kaldırıma taştıktan sonraki, yürüme mesafesi bir metre. Daha bitmedi... Bu bir metrenin içinde iki elektrik direği, iki de ağaç var. Yani bırakın çocuk arabasıyla veya sakat arabasıyla buradan geçmeyi, yürüyerek geçmek bile imkansız. Çünkü asfaltın kenarında arabalar parkediyor. Yani sakatlar, yayalar ve arabadaki çocuklu kadınlar asfalta inerek bu mesafeyi geçiyorlar. Allah korusun, yarın bir gün göstere göstere biri öldüğü zaman, ya büyükşehir, ya da Çankaya Belediyesi mutlak bir şey yapacak. Ama nasıl yapsınlar bu inşaatın sahibi Yavuz Cengiz. Çankaya Belediyesi’nin eski İmar Müdürü...!

Çocuk ölmüş, adam ölmüş, sakat ölmüş, belediyelerin umurunda mı?


Türkiye kazansın

TÜRKİYE Kupası’nda bugün çok renkli bir final oynanacak. İki ezeli rakibin maçından fazla, inanılmaz bir sınav vermek zorundayız. Hem bu maçı içimize sindireceğiz, hem de Türkiye’de çok olay olur diyen, işine geldiği zaman bizi yeren, işine geldiği zaman da bizi öpen Avrupa’lıya bir ders vereceğiz. Kolluk kuvvetlerinden fazla görev, sivil insanımıza düşüyor.

Bu gece hepimiz sonuna kadar oto kontrol sistemini elde tutmalıyız. Pislik yapacakları, proveke edecekleri, art niyetlileri aramızdan ayırmalıyız. Gerekirse emniyet güçlerine vermeliyiz. Maçı muhakkak bir taraf kazanacak. Ama maç keyifli biterse, Türkiye kazanacak. Her halde Türkiye’nin kazanması, şu aşamada bir tarafın kazanmasından daha önemli olacak.

Vazgeçelim

LİG maçlarında İstiklal Marşı’nı okuma adedinden vazgeçelim... Bırakın İstiklal Marşı’nı ölüm nedeniyle saygı duruşu yaptırıyorsunuz, bir kısım saygısız tribünden bağırıp çağırıyor, hatta küfür ediyor. İstiklar Marşı’nı söylüyorsunuz, yine tribünden bazı densizler, acayip sesler çıkarıp, terbiyesizlik yapıyor. Bu olay onlara çanak tutuyor. Bunu Avrupa’lıya da anlatmanız zor. Eğer değerlerimize sahip çıkacaksak, yolda yürürken de, trafikte araba kullanırken de, Türkiye’ye dil uzatılırken de tavır koyalım. Yani otokontrol sistemimizi düzgün yapalım.


Helal olsun

TÜRKİYE
’de güzel şeyler uygulanıyor. Hala adaleti net uygulayan cesaretli hakimlerimiz de mevcut. Bunun en son ve güzel örneği Giresun’dan geldi. Savcının, emniyet güçlerinin, Futbol Federasyonu görevlilerinin ve kulüp görevlilerinin ortaklaşa hareket ederek, hakemleri bir gece haksız ve adalete aykırı olarak nezarette tutma organizasyonuna, Giresun’daki hakim tokat gibi cevap verdi. Hadi bakalım şimdi İçişleri Bakanlığı ve sonra Adalet Bakanlığı ne yapacak acaba. Helal olsun hakime.

İspat etsinler

GEÇTİĞİMİZ
pazar akşamı Maraton’da Diyarbakır- Fenerbahçe maçının analizini yaptım.

Her cümleyi futbol oyun kurulları ve futbol ahlakı içinde söyledim. Sporculukta düşman, intikam kelimeleri yoktur. Dün bir mynet adlı internet sitesinde Erman Toroğlu’nun fotoğrafı ve altında şu cümleler var...

‘Erman Toroğlu Maraton’da Diyarbakır haritadan silinsin’ dedi. Benim kitabımda böyle bir cümleyi kullanmak yok, olamaz da.

Keşke Diyarbakırspor takımı başarılı futbol oynayıp, Türkiye şampiyonu olsa. Bunu da isterim.

Benim böyle bir cümle söylediğimi karşıma getirsinler, anında yorumculuğu bırakırım. Ama bu cümleyi mynet sitesinde yazan şerefsiz şimdi ne yapar bilemem.
Yazarın Tüm Yazıları