Erzurum'a 'Mayıs karı'

Güncelleme Tarihi:

Erzuruma Mayıs karı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2005 11:01

Erzurum'da sabah saatlerinde etkili olan kısa süreli kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yüksek kesimlerde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde kent merkezinde kısa süreli etkili oldu.
  Â
Mayıs ayında yağan kar nedeniyle zor anlar yaşayan vatandaşlar,  bir süre sonra yağmur ve güneşin etkisiyle rahat nefes aldılar.
  Â
Gün boyu yağışın beklendiği bölgede, hava sıcaklıklarında da ani düşüş yaşandı. En düşük hava sıcaklığı 3 derece olarak Erzurum'da ölçülürken, Erzincan'da 9, Kars'ta 6, Ağrı'da 8, Iğdır'da 12, Ardahan'da 5 derece olarak kaydedildi.
  Â
Yağışların yarından itibaren bölgeyi terk edeceğini belirten yetkililer, hava sıcaklıklarında da artış beklendiğini bildirdiler.

KARTALKAYA'DA KAR SEVÄ°NCÄ°

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde etkili olan kar yağışı sonrasında kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı.
  Â
Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) eğitim gören yaklaşık 200 öğrenci, 5 kilometre yürüyerek çıktıkları kayak merkezinin 2 bin metre rakımlı zirvesinde kayak yaptı.
  Â
Kar yağışının ardından kayak merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşması üzerine, AİBÜ Dağcılık ve Doğa Sporları Topluğu üyeleri ile yaklaşık 200 öğrenci, merkezin 2 bin metre rakımlı zirvesine ulaşmak için Sarıalan Yaylası'ndan itibaren 5 kilometre yürüdü.
  Â
Karla kaplı ormanlardan geçerek yaklaşık 1 saatlik yürüyüş sonrasında merkezin zirvesine ulaşan öğrencilerin bir bölümü kartopu oynarken bir bölümü de mayıs ayında kayak yapmanın keyfini çıkardı.
  Â
Öte yandan, aniden başlayan kar fırtınası nedeniyle öğrenciler zor anlar yaşadı. Zirveden inmekte zorlanan öğrencilere, AİBÜ Dağcılık ve Doğa Sporları Topluğu üyeleri yardım etti.
  Â
Öğrenciler, daha sonra kar yağışının etkili olmadığı Sarıalan Yaylası'nda bulunan Saraycık Gölü çevresinde piknik yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!