Gelecekten haberler

Güncelleme Tarihi:

Gelecekten haberler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2005 00:51

Günümüzde yıldıza, kahveye, suya vesaire bakıp haberler verenler fena para kazanmıyor. İnternet de bu sektörü destekliyor. Herkes kolaylıkla gelecek habercisine ulaşıyor, kredi kartıyla, banka havalesiyle parasını yollayıp, hizmetini alıyor. Uzmanlık alanları çeşitleniyor, uluslararası bağlantılar kuruluyor, Amerikalı astrologlara bile ulaşılıyor, kısacası olay gayet global.

Bu sektör önemli bir ihtiyaca cevap veriyor. Dünyayla birlikte Türkiye, her türlü cevabın gaipte arandığı bir dönem geçiriyor. Kimileri ciddi ciddi, kimileri eğlenmek için, kimileri de ‘ne olur ne olmaz’ düşüncesiyle bu alanın uzmanlarına başvuruyor. Onlara hizmet verenler, artık ekipler, siteler, hatta şirketler halinde çalışıyor. İşte içlerinden bazıları.

ASTROLOJİ

Hakan Kırkoğlu’nun seansı 500 milyon, ama en erken ağustosa gün veriyor

Avrupalıların yüzde 52’si astrolojiyi gerçek bir bilim olarak kabul ediyor. Amerikan Astrologlar Federasyonu (AFA) 70 milyon Amerikalının güne fal okuyarak başladığını tahmin ediyor. Yıldıznamenin yeni lokomotifi internet. İngiliz Kraliyet Astroloğu Russell Grant’in sayfasına günde 900 bin kişi giriyor ve 630 bin kişi e-mail ile günlük falını sipariş ediyor. Astrolojinin Türkiye’de de starları var. Örneğin Milliyet yazarı Hakan Kırkoğlu, İTÜ İşletme Lisansını, BÜ Ekonomi mastırını ve bankacılığı bir kenara attı, full time astrologluk yapıyor. Seansı 500 milyon lira. Ama en erken ağustosa randevu veriyor. Eski müşteriyseniz yüzde on indirim yapıyor.

Susan Miller’ın Türkçe raporu için 45 milyon lira ödüyorsunuz

Susan Miller Amerikalı bir astrolog ama bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok meşhur. 5-6 sayfalık aylık fal raporlarında o ayki iş, aşk ve para durumunuzun yanı sıra, çıkıp eğlenmeniz için uygun geceler, borç istemeye müsait günler bile var. Kitaplarının yanı sıra 7 yıldır www.astrologyzone.com. adlı kendi sitesi var. Burayı yılda 120 milyon kişi ziyaret ediyor. Miller’in aylık raporlarını astrolojist.com adlı bir site Türkçe’ye çeviriyor. Buraya üye olmak için yıllık 45 milyon lira ödeniyor. Sitenin 2 bin 800 üyesi var. Sitenin bağlı olduğu CC yayıncılık üç yıldır ünlü astroloğun yıllık raporlarını da Türkçe’ye çevirip yayınlıyor. 22 milyon liralık kitap bu yıl 2 baskı (ilki 12 bin, ikincisi 8 bin) yaptı. Sitenin sahibi Eren Hattaoğlu 7 kişilik bir ekiple çalışıyor. Susan Miller’la tanışmak için New York’a da gitmiş. Seminer vermek üzere ünlü astroloğu Türkiye’ye davet etmeyi planlıyorlar.

Metin Kiraz 1987’den beri dükkan işletiyor

Astrolog Metin Kiraz Kadıköy Kızıltoprak’ta astroloji malzemeleri satan 25 metrekarelik Galaksi Atrolojisi ve Sanat Evi adlı dükkanın sahibi. Burada İngiltere’den getirtilen kitaplar, tütsü, heykel gibi hediyelikler ve 15 çeşit tarot destesi var, fiyatları 25-30 dolar arasında. Bu tür dükkanların sayısı arttığı için satışların düştüğünü söyleyen Metin Kiraz ‘Bize daha çok, eğitim seviyesi yüksek, marjinal bir kesim geliyor’ diyor.

Esin Uzer kendi tarot kartlarını yaptı

Resim, heykel ve müzik eğitiminin ardından yurtdışında hipnoz, astroloji ve biyoenerji konularında araştırma yapan astrolog Esin Uzer on kitap yazdı, şu anda 11’incisi üzerinde çalışıyor. Resim yeteneğini astroloji bilgisiyle birleştirerek kendi ürettiği tarot kartlarını da satışa sundu. Bu kartları bütün kitapçılarda bulmak mümkün. Fiyatı 13 YTL. Ayrıca astrolojik tılsımlar ve kehanet taşları tasarlıyor.

Barış İlhan astroloji yayınevi kurdu

Astrolog Barış İlhan bugüne kadar iki kitap yazdı. Eskiden çeviri de yapıyordu ama artık vakit bulamıyor. 1997’de İlhan Yayınları’nı kurdu. Bu yayınevi astroloji, sembolizm ve psikoloji kitapları basıyor. En çok ilgiyi popüler astroloji kitapları çekiyor. Yayınevi bugüne kadar 19 kitap bastı.

MEDYUMLUK

Recep Kaplan geçen yıl 30 milyar vergi ödedi

Recep Kaplan 1990’dan beri resmi bir medyum. 2004’te 30 milyar lira vergi ödedi. Evlenmek isteyenlerin resimlerine bakıp birbirlerine uygun olup olmadıklarını da söylüyor, devlet talep etse faili meçhul cinayetleri aydınlatabileceğini iddia ediyor. Güçlerinin aileden geldiğini, cinlerle temasa girdiğini, büyü bozabildiğini filan söylüyor. Ankara’da bir bürosu ve 5 kişilik ekibi var. İki internet sitesi var: medyumkaplan.com ve astromerkez.com. İyi bir günde 30-40 kişiye danışmanlık veriyor. Ücreti 100 dolardan başlıyor, 30 bin dolara kadar çıkıyor.

RÜYA TABİRİ

Yusuf İnan’ın 10 kişilik rüya timi var

En mantıklısından en saçmasına kadar her gün ortalama 50 rüya tek bir adrese ulaşıyor, yorumlanıyor, arşivleniyor. Tabirci.com adlı internet sitesi 6 yıldır, rüya dilinden günlük Türkçe’ye dublaj yapıyor. Siteye son dört yılda 100 binin üzerinde rüya ulaştı. Sitenin kurucusu Yusuf İnan yeteneğini annesinden aldığını, İngilizce, Farsça ve Osmanlıca kaynakları araştırdığını söylüyor. Sitede 10 kişilik bir ekip çalışıyor. 4’ü uzman tabirci. Ücretsiz olarak da hizmet veriyorlar ama 2-3 ay beklemeniz gerekiyor. Ama isterseniz özel üyelik satın alıp derhal tabirinize kavuşabilirsiniz. Bunun için ayrı fiyatlandırmalar var. Seri rüya görüyorsanız avantajlısınız: 1 rüya 10, üç tanesi 27, online tabir 25 lira.

KEHANET

Akar, medyumun istatistik görmüşüne kahin diyor

İslam Akar bir tesadüf sonucu astrolog Hülya Koçak’la tanışıp yıldız haritasını çıkarttığında, ondan şu öğüdü aldı: Eğer astroloji eğitimi alırsan bu çağın Nostradamus’u olursun. İslam Akar bu öğüdü dinledi. Kahinin yarın hakkında bir oluşumu önceden haber veren kişi olduğunu söylüyor. www.islamakar.com adlı sitesinden öngörülerini düzenli olarak yayınlıyor. Türkiye’nin petrol, uranyum gibi yeratlı zenginliklerini bulabileceği görüşünde. Kişilere verdiği gelecek tahminleri 100 YTL. Şirketler için ortaklıklar, anlaşmalar, kar-zarar risklerini içeren karşılaştırma haritaları oluşturuyor.

YAYINLAR

Sadece bu alanda çalışan yayınevleri var

Dharma Yayınları’ndan Nusret Kurar, astroloji, kehanet ve benzeri alanlarda çıkan kitaplarda bir artış olduğunu söylüyor: ‘Birkaç yıl öncesine kadar iki senede bir kitap çıkarken şimdi, senede 3-4 kitap çıkarıyoruz. Üstelik yayınlar da çok çeşitlendi. Eskiden bir Nostradamus bilinirdi, şimdi Maya, Tao, Çingene, Mısır, Babil kehanetleri var.’ D&R’ın listelerine baktığınızda ‘okült’ başlığında 5, tarot başlığında 22, kehanet başlığında 77, astroloji başlığında 155 kalem ürünle karşılaşıyorsunuz. Da Vinci Kartları, Katina’nın Aşk Destesi ve Bilgelik Kartları en çok rağbet gören ürünler.

FAL

Su Karakuş şirketlerle toptan anlaşıyor, 1000 dolara gidiyor

Kahve ve tarot falları o kadar yaygın ki Beyoğlu, Ortaköy gibi yerlerde sırf fal için gidilen kafeler var. Bu kafelerde kahve fiyatının içinde (5-6 YTL) fal hizmeti de sunuluyor. Beyoğlu Ayhan Işık Sokak’taki Cafemsi’nin sahibi İlhan Kasımoğlu bugüne kadar 50 bin fal baktığını söylüyor. Tek bir sokağın içinde hemen hepsi yan yana 8-10 tane bu tür kafe bulmak mümkün. Ama esas meşhur falcılar kafelerde çalışmıyor, ya adresine gidiyorsunuz ya da onlar geliyor. Örneğin şu sıralar adından çok söz edilen Meri adlı falcı 30 milyon liraya bakıyor. Özellikle kadın-erkek ilişkileri konusunda uzmanlığıyla bilinen Su Karakuş ise şirketlerin parti, kutlama gibi özel etkinliklerinde bütün davetliler için toptan anlaşıp şirketin büyüklüğüne göre değişen fiyatlarla tarot hizmeti veriyor.

GELECEK MÜHENDİSLİĞİ

Metin Sırma, şirketlere 3 bin dolara 6 aylık risk analizi raporu hazırlıyor

Gelecek mühendisliği ‘matematiksel olarak olacakları tahmin etmek’ demek. Metin Sırma, Türkiye’nin tek ‘gelecek mühendisi’. Kendi geliştirdiği bir sistemle kader şifrelerini çözdüğünü söylüyor. Bir Yahudi öğretisi olan gemetria ve Uzakdoğu öğretisi olan Madd-daa üzerine çalışıyor. Profesyonel olarak bilgisayar programcılığı ve tasarım yapıyor. Bontegral adını verdiği bir gelecek hesaplama sistemi kurdu. Bu sistemle kişilere verdiği sağlık, kariyer ve aile danışmanlığının seansı 150 dolar. Şirketlere ise risk analizi raporları hazırlıyor. 6 aylık analizleri 2-3 bin dolar.

İNTERNETTEN SUYA BAKMA

Mine Abla bankadan havale okeyini alıyor, falınıza bakıyor

İnternet fal bakan adreslerle dolu. İşte çarpıcı bir örnek: Mısırlı Mustafa Hoca’nın sitesi. Adresi de komik: www.hocayiara.com. İşin ilginç yanı bu sitede bir de misafir sanatçı ilanı verilmiş. Başlık aynen şöyle: Suya baktırmak isteyenler şu numarayı arasınlar. İlanın altına ‘suya bakan abla’ ile ilgili bir de not düşülmüş: ‘Mine Abla, suya Müslüman perilerle bakıyor ve kolay bir iş olmadığı için bu zahmete karşı bir miktar ücret alıyor.’ Mine Abla’nın gerçek ismi Eminet Altındal. Düzce’de yaşıyor. Eminet Altındal şöyle bir sistem kurmuş: Verilen numarayı arıyorsunuz, size Düzce Akbank’ta açılmış bir hesap numarası veriliyor. Siz bu hesaba 20 YTL’lik bir havale çıkarıyorsunuz. Mine Abla bankadan ‘okey’ alınca, ‘Müslüman perilerin’ marifetinden telefonda faydalanıyorsunuz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!