Çekirge yine sıçradı

EĞER F.Bahçe hakkında maç yorumu yapacaksanız, bu televizyonda olacaksa bir disk yapacaksınız, yok eğer yazılı basınsa aynı yazıyı blok halinde her hafta vereceksiniz.

F.Bahçe hiç değişmiyor. Bakmayın siz, ‘Dün akşam 2 top direkten döndü’ diyecekler. Aslında direkten dönen toplar şut değil, F.Bahçe oluyor.

Göze hoş gelen hiçbir şey yok. Herkes bir şeyler yapmak için koşuşturuyor. Aynen akordu bozuk orkestra gibi. Şekilli bir oyun sistemleri yok. 10 tane top yapıyorlar, gittikleri mesafe 5 metre oluyor, ya da başladıkları yerin 5 metre gerisine geliyorlar.

Dün gece Sakarya ahım şahım oyun oynamadı. Defans yaptılar çok az ileri çıktılar. Aslında F.Bahçe’nin defansının üzerine gitselerdi, yani Fener hücumcularını biraz defans yapmaya zorlasalardı, çok daha rahat ederlerdi.

Yine kurtardı

Türkiye’de yıllardır gelen bir gerçek var; eğer büyüklerle oynuyorsan ve puan almak istiyorsan evinde en az 1 gol, deplasmanda 2 gol bulmak zorundasın. Çünkü onların kadro zenginliği bir pozisyonda skoru değiştirebiliyor. Bunun en canlı örneği bu sene F.Bahçe. Yine yan top, bu sefer Luciano.

Rüştü
yine bir yan topta yapacağını yaptı. Yine Marco hem takımını, hem de onu kurtardı.

Sakaryaspor’un daha atak, daha çabuk oynayacağını bekliyordum. Onlar da F.Bahçe’nin vitesine uydular. Öyle bir maç oldu ki, sanki şehirlerarası yolda 60 km. süratle giden bir araba gibi.

Maç hiç süratlenmedi. Seyirci hiç hop oturup, hop kalkmadı. Bir İngiliz Ligi ve İspanya Ligi seyrediyorsun, sonra bizim lige dönüyorsun. Fark hemen meydana çıkıyor.

Hakem deseniz aynen maç gibi. Futbolcuların önünde geziyor. En az 6-7 pozisyonda top ona çarpmadı ama o bulunduğu yer ile başlayacak hücumları engelledi. Futbolcular rakip yerine bir de onunla mücadele etti.

1 puan güme gitti

İlk yarı Sakaryaspor 2’ye 1 gidiyor, bariz gol şansı. Hakem önce devam dedi, pozisyon sonrası da Deniz sarı kartı görecekti. Yardımcı Alper Ulusoy cart diye bayrak kaldırıyor. Beyefendi faule karar verdi herhalde.

Hakem mi ne yaptı? O da ilk kararından vazgeçip, yardımcısına uydu. Yani tencere dibin kara seninki benden kara.

İsmi üzerinde maçın bir tane hakemi var, o da otorite. Yani hakemdir. Bizdekiler fark etmiyor. Bizdekiler ayak, ayaklar baş oluyor. Belki de Sakarya’nın gelecek 1 puanı güme gidiyor.

Dün gece çekirge yine sıçradı. Türkiye’de futbol bu kalitede olduktan sonra bu çekirge daha çoook sıçrar.
Yazarın Tüm Yazıları