Melih Kibar’a veda

Güncelleme Tarihi:

Melih Kibar’a veda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2005 01:17

Besteci ve söz yazarı Melih Kibar, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un da katıldığı törenle İstanbul’da toprağa verildi. Melih Kibar’ın cenazesi, TRT’nin Ulus’taki binasında düzenlenen törenin ardından Bebek Camii’ne götürüldü. Öğleyin kılınan namazın ardından Nakkaştepe Mezarlığı’nda defnedildi.

Bebek Camii’ndeki cenaze törenine, Melih Kibar’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ile çok sayıda sanatçı katıldı. Yıldız Kenter, Sezen Aksu, Erol Evgin, Hakan Peker, Cem Özer, Edip Akbayram, Nükhet Duru, Ferdi Tayfur, Ahmet Özhan, Demet Akbağ, Haldun Dormen, Zerrin Özer, Zeki Alasya ve Selçuk Ural’ın aralarında bulunduğu sanatçıların yüzünde büyük bir üzüntü ve biraz da ani ölüme inanamamanın getirdiği şaşkınlık vardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, melih Kibar’ın ölümü nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Melih Kibar ile Çiğdem Talu’nun çok sevilen şarkılar ürettiklerini açıklayan Bakan Koç, ‘Gençliğimizin bestekárıydı. Onlarla sevmeyi öğrendik, onun şarkılarıyla heyecanlandık. İçimizdeki heyecanı bir fırtına şeklinde intikal ettirmesi fevkalade güzeldi’ diye konuştu.

Törene katılan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz, Melih Kibar’ın çok büyük bir sanatçı olduğunu ve en son yayınlanan bölümüne kadar ‘İşte Öyle Bir Şey’ adlı programını severek takip ettiğini anlattı.

Gözyaşları dinmedi

Melih Kibar’ın cenaze töreninde kızı Merve Kibar ve eşi Ethel Kibar’ın gözyaşları dinmek bilmedi. Yakınlarının ve dostlarının teselli etmeye çalıştığı Ethel Kibar, zaman zaman hıçkırıklara boğuldu.

NE DEDİLER

Zeki Alasya: Telif haklarıyla ilgili sıkıntıları vardı ve haksızlığa uğradığını düşünüyordu. Yaşama sevincini kaybetmişti. 54 yaşında çok genç kaybettik. Çiğdem ile orada buluştu. Gittiğimizde, bizi de güzel şeylerle karşılayacaklar.

Halit Akçatepe: Hababam Sınıfı, Rıfat Ilgaz ve Ertem Eğilmez’in ardından üçüncü büyük yaratıcısını kaybetti. O, yaptığı müziklerle beni çok sırtında taşıdı. Bugün inşallah ben onu sırtımda taşıyacağım.

Orhan Gencebay: Melih, çok yaratıcı, üst düzey bir müzisyendi. Türk müziğine çok güzel eserler bıraktı.

Zerrin Özer: Müziğe başladığım insanı kaybettim. Bu dünyayı sevmiyorum. Niye birbirimizi seviyoruz, destek oluyoruz? Birbirimizi kaybetmek için mi?

Şahin Özer: İnsanların değerini yaşarken bilmeliyiz. Keşke sağken el ele tutuşup bu sevgi çemberini büyütebilseydik. Melih de zaman zaman bundan şikayet ederdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!